Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalové Plzně bude jmenován Vrba

PLZEŇ/PRAHA

Novým trenérem fotbalistů Viktorie Plzeň bude Pavel Vrba, který mužstvo ve středu převezme po odvolaném Jaroslavu Šilhavém. Toho generalita klubu zbavila funkce v pondělí navečer.

Článek

Vrba, jenž před pár dny překvapivě skončil na lavičce Žiliny, absolvoval v úterý navečer v Plzni jednání o smlouvě a podle informací Sport.cz došlo rychle k dohodě. „Nezlobte se, ale v tuto chvíli ještě nechci nic komentovat,“ řekl čtyřiačtyřicetiletý Vrba.

„Nového trenéra představíme mužstvu ve středu dopoledne před tréninkem,“ prohlásil generální manažer Viktorie Adolf Šádek, který jmenování Vrby do funkce i délku kontraktu prozradit odmítal. Jedním z jeho asistentů by měl zůstat Karel Krejčí, druhého si zřejmě nový kouč přivede s sebou, protože se Šilhavým byl odvolán i Václav Kotal.

Vrba v české nejvyšší soutěži vedl jako hlavní trenér pouze v květnu 2003 Ostravu, kdy zaskočil za odvolaného Ericha Cviertnu. Největší kariéru udělal na Slovensku, kde vloni vyhrál se Žilinou titul a v minulé sezóně skončil druhý.  V předkole Poháru UEFA ještě nedávno stihl vyřadit Liberec, ale vedení klubu ho 24. září nečekaně odvolalo, i když byla Žilina v tabulce druhá.

Reklama

Související témata: