Hlavní obsah

Slávista Šmicer už není amatérem

PRAHA

Internacionál ve službách fotbalové Slavie Vladimír Šmicer už není amatérem. V pondělí za přítomnosti šéfů klubu Petra Doležala a Tomáše Rosena podepsal v Edenu novou profesionální smlouvu do 30. června 2009. „Jsem rád, že se to podařilo, že jsem zdravý, a že můžu nadále hrát ve Slavii,“ řekl spokojeně pětatřicetiletý záložník.

Článek

Středopolař Slavie Vladimír Šmicer nastupoval v letošní ligové sezóně v sešívaném dresu jako jediný se statusem amatéra, což se v pondělí změnilo. „Vyplynulo to z dohody mezi vedením klubu a Vláďou. V létě se dal zdravotně do pořádku a věříme, že i nadále bude klubu prospěšný,“ nechal se slyšet ředitel klubu Petr Doležal, jenž zároveň dodal, že vedení klubu je se Šmicerem domluvené na dalším působení po skončení jeho fotbalové kariéry.

Z nové smlouvy mají radost nejen všichni příznivci sešívaných, ale také sám Šmicer. „Jsem rád, že se to podařilo. Důležité je, že jsem zdravý, a že mohu pokračovat ve Slavii. V létě jsem hodně pracoval pod vedením kondičního trenéra Honza Netschera,“ řekl Šmicer, pro něhož jde možná o poslední smlouvu v kariéře. „Říká se: Nikdy neříkej nikdy,“ nechal si otevřená dvířka střelec z derby na Letné.

Šmicerovým velkým přáním je zisk Českého poháru. „Ten jsem v kariéře ještě nikdy nezískal. A ani se mně nepodařilo obhájit titul...,“ nastínil své cíle vítěz milionářské Ligy mistrů v dresu anglického Liverpoolu a vicemistr Evropy z roku 1996.

Reklama

Související témata: