Hlavní obsah

Trenér Uličný v Brně skončil, vedení hledá nástupce

Milan Vlček, Zdeněk PavlisSport.cz

Sérii posledních nezdarů na ligové scéně zaplatil trenér brněnských fotbalistů Petr Uličný hlavou. Nadávky a urážky adresované hráčům po nedělní remíze s Českými Budějovicemi mu přitížily, ostré výroky na adresu klubové generality pak ještě víc. Ve středu dopoledne ho majitel brněnského klubu Roman Pros z funkce odvolal.

Článek

Ještě po nedělním remíze s Českými Budějovicemi brněnský kouč prohlašoval, že z boje utíkat nebude, rezignovat nemíní a chce se rvát. Ve středu už to neplatilo, neboť odvolání přijal smířlivě...

Uličný šestým odvolaným koučem

Co jiného mu také zbývalo, když s Brnem avizujícím před sezónou atak na druhou ligovou příčku to šlo pod jeho vedením od deseti k pěti. Z šesti posledních utkání totiž vyhrálo jen jedno jediné, poslední kapkou pak byla nedělní remíza s Českými Budějovicem.

"Skončil jsem po vzájemné dohodě. Rozešli jsme se v dobrém, vedení klubu jsem poděkoval. A s každým hráčem jsem se obejmul, aby na mě vzpomínal v dobrém," svěřoval se bezprostředně po odvolání Petr Uličný Sport.cz.

Po trenéru Kmochovi v Českých Budějovicích, Grigovi na Žižkově, Mazurovi ve Zlíně, Šilhavém v Plzni a Lavičkovi ve Spartě se stal Uličný již šestým odvolaným trenérem v letošním ligovém ročníku.

Pros: Už neměl co dát

"Už sám cítil, že nemá mužstvu co dát, takže vzal odvolání sportovně," glosoval pro Sport.cz trenérskou rošádu majitel brněnského klubu Roman Pros. "Svou roli v mém rozhodnutí sehrál nejen bodový zisk, ale i projev mužstva v posledních utkáních," dodával.

Brno avizující před novým ligovým ročníkem své pohárové ambice, je na tom po jedenácti podzimních kolech nevalně.  V tabuloce figuruje na šestém mjístě se ziskem 16 bodů, na vedoucí Slavii ztrácí deset, na druhou Mladou Boleslav osm bodů. Přitom vedení klubu šlo Uličnému na ruku a z francouzského angažmá mu v průběhu podzimu přivedlo třeba i legionáře Marka Heinze.

"My za trenérem vždy stáli a stát budeme, musíme však cítiít, že jsme na stejné lodi. A po nedělním duelu s Českými Budějovicemi to tak nevypadalo," naznačil brněnský boss Roman Pros, co Uličnému nejuvíc přitížilo.

Vedení mu sečetlo i jeho výroky

Poté, co jeho svěřenci příšli v utkání s Jihočechy v nastaveném čase o vítězství, se totiž Uličný pustil nejen do hráčů, ale i do klubového vedení. "Mužstvu schází fyzička, po hodině bylo doslova zdechlé. Současné umístění je jeho maximem," vykládal rozhořčeně.

Klubové vedení mu všechno sečetlo. Aféru s Alešem Bestou, po níž byl vznětlivý brněnský bojovník vyobcován z kádru, samozřejmě také.

"Ta aféra nás poznamenala. Spousta zraněných také. Ale hlavně - Uličného trenérské kouzlo časem vyprchalo," přiznal pro Sport.cz majitel klubu Pros, který rolí kouče pověřil Uličného asistenta Aleše Křečka. "Mužstvo povede až do konce podzimu, v zimě přijde nový kouč," vysvětlil Pros a dodal, že s Uličným odchází i jeho asistent Karel Trnečka.

Nástupce už nabídku dostal

Pochopitelně že se pod Špilberkem spekuluje o nástupci, který Uličného v zimě vystřídá.

"S jedním velice zkušeným a fundovaným trenérem už jednám. Byl bych velice rád, kdyby přišel," potvrdil Roman Pros pro Sport.cz, že vsadí na kouče známého a uznávaného.

Reklama

Související témata: