Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 3:3Liberec po divoké přestřelce zachránil během minuty bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kerić 1 : 0
16. Kalina 1 : 1
36. Papadopulos 1 : 2
72. Kysela 1 : 3
76. Frejlach 2 : 3
77. Gebre Selassie 3 : 3

LIBEREC

Ze skvěle rozehrané partie svěřenci Pavla Hapala berou jen bod, Mladá Boleslav si po remíze v Liberci nechala Slavii v tabulce odskočit na čtyřbodový rozdíl. Hostům se krutě nevyplatil výpadek v koncentraci, pracně nabité vedení ztratili během jediné minuty.

Článek

První poločas? To byla parádní ofenzivní podívaná. Odstartovalo ji skvěle zpracování a pohotová střela Papadopulose, po níž se gólman Hauzr jen s úlevou ohlédl na tyč, od níž se míč odrazil. Od 11. minuty si obrana Boleslavi pamatovala, že nechat hlavičkovat Keriče se nevyplácí. Jenže vedení jakoby spíše domácí zbrzdilo, začali kazit i lehké přihrávky.

Boleslavi se vrátilo štěstí, které ji opustilo při tyči Papadopulose. Po střele Kaliny, která se od Poláka odrazila za libereckého gólmana, totiž skóre srovnala. Mohutná ofenzíva hostů pokračovala, Pecka se prodral před Gebre Selasieho, jenž ho stáhl, a Rajnoch už si stavěl míč na penaltu. Jenže přestřelil málem i tribunu! Kapitánovo zaváhání však nepravil Papadopulos, v obtížné situaci usměrnil Machův centr do sítě.

Po přestávce na dlouho ze stadiónu pohledné akce zmizely, na domácí se občas i pískalo, zvláště poté, co střídající Kysela po parádní akci zvýšil vedení Mladé Boleslavi na 3:1. Skepse libereckých fanoušků ale nebyla na místě, na dorovnání manka stačila Škorpilovým svěřencům jediná minuta! Boleslavská obrana polevila v pozornosti, pustila krátce po sobě do zakončení Frejlacha a Gebre Selassieho a ani jeden se nemýlil!

V posledních vteřinách rozhodčí neviděl stažení Kysely ve vyložené šanci. Body se tedy nakonec pod Ještědem dělily. "Pro nás byla remíza vlastně výhrou. Smazat dvougólové manko proti takovému soupeři, jakým Mladá Boleslav je, to svědčí o síle mého mužstva," bral nakonec nerozhodný výsledek s povděkem domácí kouč Ladislav Škorpil.

Zato v řadách Středočechů přílišná spokojenost nepanovala. Aby ne, když Slavia remízy pod Ještědem využila a utekla  Mladé Boleslavi na čele tabulky na rozdíl čtyař bodů. "Ten zápas jsme měli dovést do vítězného konce. Zvláště, když jsme vedli už o dva góly a výhra se nám doslova vnucovala," neskrýval jistou rozmrzelost mladoboleslavský trenér Pavel Hapal. A to přesto, že jeho svěřenci pokračovali v tradici, kterou pod Ještědem mají. Co jsou v lize, ještě na severu Čech neprohráli.

"Chtěli jsme však víc než bod. A vyhrát jsme měli," zlobil se na sebe i spoluhráče autor druhého gólu Středočechů Michal Papadopulos.

Liberec - Mladá Boleslav 3:3 (1:2)
Branky: 12. Kerič, 76. Frejlach, 77. Gebre Selassie - 16. Kalina, 36. Papadopulos, 72. Kysela. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Santarius. ŽK: Papoušek, Bílek, Dočkal, Nezmar, Gebre Selassie - Mendy, Pecka, Kysela. Diváci: 4060.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Polák - Papoušek (74. Nezmar), Bílek, Dort (60. Frejlach), Dočkal - Smetana (45+1. Blažek), Kerič. Trenér: Škorpil.
Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy (67. Kysela), Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Papadopulos, Pecka (79. Řezníček). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: