Hlavní obsah

Ostrava - Sparta 2:0Ostrava porazila Spartu a posunula se na třetí příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Střihavka 1 : 0
36. Mičola 2 : 0

Fotbalisté Baníku Ostrava porazili v dohrávce 12. kola nejvyšší fotbalové soutěže Spartu 2:0. Bitva o třetí místo vzplála a také skončila v prvním poločase, kdy domácí Baník vstřelil dva góly z překrásných akcí a Spartu výrazně předčil. Svěřenci Karla Večeři se po výhře nad Spartou dostali na třetí místo tabulky se ztrátou šesti bodů na vedoucí Slavii, Pražané jsou čtvrtí.

Článek

„Tato prohra je pro mne i pro hráče zkušenost,“ podotkl trenér Jozef Chovanec, jenž připustil, že utkání nezastihlo Spartu v optimální formě. „Při prvním gólu otevřel Zeman prostor k útoku podél lajny Řezníkovi. Byla to nacvičená akce, na níž jsme se připravovali,“ zlobil se kouč a měl výhrady k obraně. „Pokud jsme byli postaveni v dobré bloku, odolávali jsme. Jakmile jsme se nechali roztáhnout do šířky, bylo zle.“

Jedinou nebezpečnou akci předvedl Kulič v 19. minutě. Proběhl kolem Tchuře a vedle Marka se dostal do dobré střelecké pozice, leč vypálil těsně vedle branky zkoprnělého gólmana Vaška.

Baník předvedl vynikající první poločas. Jednoznačně předčil Spartu v osobních soubojích, v kombinaci, v počtu hráčů zapojených do útoku. Například podpora ofenzivy od krajních obránců byla příkladná. nejlepším hráčem na hřišti byl znovu Svěrkoš. Jeho přihrávka na druhý gól byla z kategorie geniálních a Mičola ji výtečně využil.

„Zvažovali jsme, zda Mičola nastoupí, protože mu zemřela prababička. Šel hrát, aby co nejlepším výkonem uctil její památku a to se mu podařilo,“ prozradil trenér Karel Večeřa. Byl spokojený prvním poločasem. „Prosazovali jsme se křídelní hrou, soupeře přečíslovali a dostávali míč před branku. To platilo.“

Ve druhém se Sparta zlepšila a Baník trochu zhasl. „Začali jsme ztrácet balóny, chodili zbytečně do rizika. Až  v závěru bylo zase všechno v pořádku,“ komentoval Večeřa.

Baník Ostrava - Sparta Praha 2:0 (2:0)
Branky: 31. Střihavka, 36. Mičola. Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Pelikán. ŽK: Mičola, Tchuř - Zeman, Hušek, Kulič, Kušnír. Diváci: 16 602 (vyprodáno).
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (67. Rajtoral), Galásek, Otepka (90. Pavlík), Lička - Svěrkoš, Střihavka (84. Zeher). Trenér: Večeřa.
Sparta: Blažek - Kúdela, Voříšek, Hušek, Krob - Kladrubský - Kulič, Kisel (58. Vacek), Berger (82. V. Kadlec), Zeman (46. Kušnír) - Slepička. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: