Hlavní obsah

Střihavka po výhře Baníku: Potvrdilo se, že Sparta není v pohodě

Vladimír KolářSport.czPrávo

Fotbalisté ostravského Baníku pondělní bitvu o třetí místo v ligové tabulce zvládli bravurně. Především v prvním poločase pražskou Spartou výrazně přehráli a díky dvěma vstřeleným brankám vykročili za sedmým vítězstvím v sezóně. Skóre otevřel David Střihavka po učebnicové akci. „Byli jsme vyhecovaní návštěvou, nečekali jsme, že přijde plný dům,“ líčil šťastný střelec.

Článek

Levý bek přihrává přes celou šířku hřiště levému, ten míč výtečně zpracuje, odcentruje a vy z voleje střílíte první gól utkání. byla to nacvičená akce?

Ano, byla. Mým úkolem je při centrech nabíhat k první tyči. Balón jsem dobře trefil. Radim Řezník se o takové útoky pokouší často, ale ještě se mu nepovedl tak dobrý centr jako dneska.

Jak jste prožíval gól svému bývalému klubu?

Prožíval jsem jej jako gól Spartě, kterou porazit se vždycky strašně moc cení. Já proti Spartě žádnou zášť nemám, ani pocit křivdy. Naopak, jsem jí vděčný, že jsem si v jejím dresu mohl zahrát ligu a také utkání Ligy mistrů proti Lyonu.

Čím to bylo, že jste v prvním poločase Spartu tak výrazně přehráli?

Byli jsme vyhecovaní návštěvou, nečekali jsme, že přijde plný dům. Též nás burcovalo, že na Spartu ztrácíme jenom bod a můžeme ji přeskočit. Proto jsme zpočátku byli nervózní, ale postupně ta nervozita z nás spadla.Ve hře dopředu jsme hodně silní a klobouk dolů před klukama co dneska předvedli vzadu.

Ale Sparta byla v první půli v nedbalkách!

Bavili jsme se, že Sparta není v optimální pohodě a potvrdilo se to. Dobře, že jsme toho využili.

Jste útočník, který může zodpovědně říct - chyběl Spartě Řepka?

Určitě ano. Byla smůla Sparty, že nehrál. Kdyby na hřišti byl, kontakty ve sparťanském vápně by byly tvrdší. Její stopeři hráli poněkud volněji.

Proč byla druhá půle z vaší strany slabší?

Protože jsme do první dali úplně všechno.

Ublížily fotbalu dýmovnice na začátku druhého poločasu?

Nejen dýmovnice. Také padala mlha. Fotbalu to určitě neprospělo.

Štípal dým z dýmovnic?

Ano a dost nepříjemně.

Reklama

Související témata: