Hlavní obsah

Žižkovskou Viktorku přišel zachraňovat Ščasný

PRAHA

Pouhý den trvalo trenérské bezvládí na fotbalovém Žižkově. V pondělí skončil u posledního mužstva ligové tabulky Josef Csaplár, v úterý v poledne se ho ujal Zdeněk Ščasný, který v minulosti již na Žižkově působil a slavil s ním velké úspěchy. "Prožil jsem tady tři nádherné roky a proto jsem cítil povinnost Viktorce pomoci," přiznával pro Sport.cz jedenapadesátiletý kouč, proč nad nabídkou vůbec neváhal.

Článek

Všechno šlo ráz na ráz. V pondělí vpodvečer dostal Zdeněk Ščasný od Luďka Vinše nabídku, poté spolukomentoval v České televizi ligový duel Ostravy se Spartou a po jeho skončení oznámil prezidentovi Viktorky, že angažmá bere. A v úterý v poledne si plácli.

"Nebylo nad čím přemýšlet. Na Žižkově jsem prožil tři nádherné roky, proto chci Viktorce znovu pomoci. Je pro mě velká výzva," přiznával Ščasný, jenž před hráče předstoupí poprvé ve středu dopoledne.

"My jsme zatím ani žádnou smlouvu nepodepsali, na to je čas. Teď bude ze všeho nejdůležitější dát mužstvo dohromady a vykročit za záchranou," vykládal Ščasný. Nicméně na působení pod žižkovskou televizní věží se s prezidentem klubu Luďkem Vinšem dohodl.

Podpis smlouvy ve středu

"Převzal jsem mužstvo do konce ligového ročníku. Pak si sedneme a dohodneme se, co dál," prozradil pro Sport.cz Zdeněk Ščasný, jenž ve středu stvrdí své žižkovské angažmá podpisem.

Postavení u dna tabulky ho neděsí. "V podobné situaci jsem přicházel svého času do Mostu a koneckonců i do Viktorky," vzpomněl si.

Zdeněk Ščasný v lize už v minulosti Viktorii Žižkov vedl a v roce 2002 s ní obsadil třetí místo. Funkci hlavní trenéra okusil i ve Spartě, s níž v roce 1999 získal mistrovský titul, Mostu, ale třeba také v řeckém Panathinaikosu či v OFI Kréta.

Krize Žižkova vyvrcholila prohrou v Č. Budějovicích

Při posledním účinkování na lavičce fotbalistů Mladé Boleslavi byl trenér Ščasný v březnu letošního roku nahrazen Karlem Stannerem. Nynější trenér Žižkova tehdy vedení středočeského klubu nabídl sám rezignaci po nepřesvědčivých výsledcích, na kterých se podle něj podepsal i odchod tvůrce hry Marka Matějovského do Anglie.

Teď bude tedy zachraňovat Žižkov, kde krize vyvrcholila nedělní prohrou na jihu Čech. Tam Viktorka vedla už 2:0, ale po dramatické přestřelce v závěru prohrála 2:3 a zůstala v tabulce na posledním místě. V pondělí pak vedení Viktorie odvolalo trenéra Josefa Csaplára, který tým vedl jen sedm kol. Spolu s Csaplárem skončil i ve své funkci i sportovní ředitel klubu Pavel Kuka.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články