Hlavní obsah

Slavia - Žižkov 2:1Slávisté porazili Žižkov a vedou ligu o šest bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Toleski 1 : 0
27. Procházka 1 : 1
83. Janda 2 : 1

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha dokázali využít zaváhání svých konkurentů, když v utkání 14. kola ligy na svém stadiónu v Edenu porazili Viktorii Žižkov 2:1. Sešívaní se ujali po brance Toleského vedení, ve 27. minutě dokázal vyrovnat Procházka a rozhodující branku dal v závěru Janda. Sešívaní tak po zisku tří bodů vedou před druhou Ostravou o šest bodů, Žižkov zůstává poslední.

Článek

Sešívaní začali aktivněji a již po čtyřech minutách byli blízko gólu, Jarolím ale po centru Krajčíka nedokázal hlavou usměrnit míč do sítě. Neuběhly ani dvě minuty a byla tu další příležitost domácích. U všeho byl opět krajní bek Matej Krajčík, jenž našel tentokráte Martin Latku, ale defenzivní hráč Bartalského v brance Žižkova překonat nedokázal.

Žižkovští se poprvé představili ve 13. minutě, ale proti střele Švancary výtečně zakročil domácí gólman Martin Vaniak. Zaslouženého vedení se sešívaní dočkali. Po akci Krajčíka s Belaidem se k hlavičce dostal Toleski, jenž neomylně poslal hlavou míč do sítě a poslal domácí celek do vedení. Ten samý hráč mohl v zápětí přidat další branku, ale jeho bombu z hranice vápna zastavila branková konstrukce.

Hosté vyrovnali z ničeho nic

Ve 28. minutě se hostům z ničeho nic podařilo vyrovnat. Po nenápadné akci se k míči dostal Švancara a po jeho přihrávce dokázal střelou ke vzdálenější tyči vyrovnat Procházka. O dvě minuty později mohl vedení na kopačky sešívaných vrátit Latka, ale jeho střelu pod břevno Bartalský vyrazil na roh. "O výsledku utkání jsme měli rozhodnout již v prvním poločase," posteskl si po utkání trenér domácích Karel Jarolím.

Deset minut po přestávce se po centru Hubáčka dostal ke střele z voleje Krajčík, jeho prudkou ránu však Bartalský se štěstím vyrazil. Slávisté s ubývajícím časem znervózněli a začali kazit přihrávky. "Druhá půle byla z naší strany hodně nervózní a zbytečně jsme kazili přihrávky, i když jsme nebyli pod tlakem," postěžoval si domácí trenér.

V 68. minutě protáhl Bartalského technickou střelou Latka, ale sudí Franěk rohový kop nepochopitelně neodpískal. Stejné hrubky se sudí dopustil i o minutu později, když před Necidem tečoval míč za brankovou čáru Gabriel, ale píšťalka sudího zůstala němá.

Jarolím vsadil v závěru na útok

Trenér Slavie vsadil v závěru zápasu vše na jednu kartu a na hřiště poslal útočníky Ivanu se Šenkeříkem a vyplatilo se. Po velkém závaru před Bartalským se ke střele dostal Janda a nepříliš prudká rána skončila v síti. "Střídání se nám povedla. Hodně nám pomohli i fanoušci, kteří byli úžasní," všiml si Jarolím. Vzápětí mohl zvýšit Necid. Mladý kanonýr dokázal obejít bránícího hráče i gólmana, ale jeho střelu do prázdné branky stačil na poslední chvíli na roh ve skluzu srazit jeden z obránců.

"Inkasovaná branka sedm minut před koncem samozřejmě mrzí. Slavia dnes ukázala, že je lepším mužstvem," řekl trenér Žižkova Ščasný a pokračoval: "Když jsme se začali zvedat, Slavia nás přitlačila a donutila k chybám. Velký rozdíl byl i ve střídáních. Nám to moc nepomohlo, soupeři naopak."

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 18. Toleski, 83. Janda - 27. Procházka. Rozhodčí: Franěk - Kordula, Peřina. ŽK: Jarolím - Koukal, Kučera. Diváci: 11 384.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (82. Šenkeřík) - Belaid (76. Janda), Latka, M. Jarolím, Švento - Necid, Toleski (70. Ivana). Trenér: K. Jarolím.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Pilař, Gabriel, Xavier - Stracený (60. Novotný), Procházka, Besta (85. Hruška), Koukal - Kalod (76. Naumov), Švancara. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: