Hlavní obsah

Necid bude možná dres Slavie oblékat i na jaře

PRAHA

Útočník fotbalové Slavie Praha Tomáš Necid možná bude sešívaný dres oblékat i v jarní části sezóny. Devatenáctiletý kanonýr sice během zimní přestávky zamíří do ruského CSKA Moskva, ve hře však zůstává varianta, že by pražský klub získal svého nejlepšího střelce na hostování pro zbytek sezóny. Sport.cz tuto informaci v úterý potvrdil předseda představenstva úřadujícího mistra Tomáš Rosen.

Článek

S myšlenkou Necidova hostování i v jarní části si vedení Slavie pohrávalo již při podpisu smlouvy. „Byla to jedna z alternativ, jak přestup vyřešit. Přeci jen kvalitní útočník, který dává branky, se vždycky hodí,“ řekl pro Sport.cz Rosen. Podle funkcionáře vršovického klubu vše nyní záleží na novém trenérovi CSKA, jehož jméno by měl klub brzy oznámit. „Záleží na tom, do jaké míry bude nový kouč s Tomášem počítat do základní sestavy,“ doplnil.

Moskevský klub je prý hostování nakloněn. „Zástupci CSKA hlavně chtějí, aby hráč Tomášova věku neustále nastupoval za dospělé a zlepšoval se. Pro to by měl ve Slavii ideální podmínky. Hrajeme na špici Gambrinus ligy a na jaře možná budeme pokračovat i v Poháru UEFA,“ všiml si Rosen. Dalším důvodem hovořícím pro Necidovo jarní hostování je i fakt, že devatenáctiletý fotbalista již v této sezóně nastoupil v Poháru UEFA, tudíž by s ním pro chudšího sourozence Ligy mistrů nemohli v Moskvě počítat.

Necidovo místo by mohl zaujmout Litteri

„Kdyby došlo k dohodě o hostování, určitě by to nebylo zadarmo, ale na druhou stranu bychom neplatili žádnou nesmyslnou částku. Prostě standardní hostování,“ dodal Rosen. Zájem Slavie potvrdil i hráčův manažer David Nehoda.

Ve Slavii jsou připraveni i na možnost, že se hostování nezdaří. „Počítáme, že změníme v přestup hostování italského útočníka Litteriho. Nyní nám trochu kazí plány jeho zranění, ale i tak máme v týmu dostatek kvalitních útočníků,“ nemá Rosen strach, že by se opakovala situace z loňské zimy, kdy červenobílé barvy opustil Stanislav Vlček a jeho góly na jaře citelně chyběly. „Přestup Standy byl hodně narychlo a my na to nebyli připraveni. Nyní je to zcela jiné. O přestupu Tomáše víme již od léta,“ nevidí důvod k obavám.

Necida by v týmu rád udržel i Jarolím

Setrvání Necida u týmu v jarní části sezóny by se velmi zamlouvalo i trenérovi Karlu Jarolímovi. „Pokud by byla šance, byl bych rád, aby alespoň do konce sezóny zůstal. Dal devět gólů a pro naši ofenzívu je hodně důležitý,“ nechal se slyšet kouč.

Necidovi se v právě probíhající sezóně náramně daří. Probojoval se do základní sestavy mistrovského klubu, s devíti brankami je nejlepším střelcem Slavie a jeho forma neunikla ani pozornosti reprezentačního trenéra Petra Rady, jenž talentovaného útočníka povolal na kvalifikační duel proti San Marinu.

Reklama

Související témata: