Hlavní obsah

Zemětřesení přijde, naznačil zničený Chovanec

Každou sezónu prochází fotbalová Sparta nějakou krizí. Co však prožívá na konci letošního podzimu, to už je jedna obrovská blamáž a čiré zoufalství! Pondělní porážka v Jablonci dokonale ilustrovala momentální rozpoložení letenského týmu. Mistr z předminulého ročníku je absolutně na dně a trenér Jozef Chovanec jen těžko hledá slova, kterými by vyjádřil, jaké utrpení na lavičce prožívá.

Článek

Po minulé porážce na Bohemians jste poprvé řekl, že v zimě budou muset někteří hráči ze Sparty odejít. Zápas v Jablonci vás v tom asi jen utvrdil.

Pobaveně sleduji spekulace, kdo na kolik procent zůstane a kdo odejde. Nevím, odkud to pochází. Hráči se to samozřejmě nejdřív dozvědí ode mě. Ke změnám dojde, to bych se jen opakoval. Chápu, že jste nedočkaví. Dejte nám ale čas, ještě nás čeká poslední letošní kolo s Kladnem.

Již popáté jste venku nevyhráli. A v Jablonci jste měli k vítězství hodně daleko...

Navzdory všem upozorněním jsme první poločas znovu prohospodařili. Jsme málo důslední a umožníme soupeři, aby nabral sebevědomí. Přitom jsme věděli, že v tom případě si Jablonec věří a dovoluje si. Po přestávce jsme přece jen zabojovali, byli důraznější a zodpovědnější. Ke konci jsme měli dvě velké šance. Neproměnili jsme je, a proto jsme prohráli.

Ke zlepšení nevedly ani změny v sestavě. Co mužstvu přinesl návrat Kučery, Matušoviče či Hada?

Potřebuji si zápas prohlédnout. I dalším hráčům jsme dali šanci, aby předvedli, jestli mají na to dál pracovat ve Spartě, nebo ne. Rozhodně jsem však v Jablonci neviděl výkony, které by mě přesvědčily o tom, že jsou dobré. Hlavně pokud jde o první poločas.

Proč ze sestavy zmizeli mladíci Krob, Kúdela a Zeman?

Vysvětlili jsme si, jakých taktických chyb se v minulých zápasech dopustili. A šanci dostali zase jiní.

Nedal jste tak ale za pravdu svému předchůdci Lavičkovi, který tvrdil, že ne všichni mladíci ještě mají na to, aby hráli v základní sestavě?

Takhle generálně se to říci nedá. V jiných zápasech mladí hráli a vyhráli jsme. Jsou talentovaní a jak vidíte, chyby dělají i mnohem zkušenější hráči. Podstatné je, že mladíci jsou ochotní na sobě pracovat. Rozhodně nejde o žádný ústup z cesty, o níž jsem mluvil.

Proč se odložil návrat Tomáše Řepky?

Počítali jsme s ním, ale na dopoledním rozcvičení ještě nebyl úplně fit. Věřím, že v posledním letošním utkání s Kladnem už nastoupí.

Reklama

Související témata: