Hlavní obsah

Slavia se přece jen domohla odškodného. Bucha s Plzní jí musí zaplatit téměř 10 milionů

Praha
Aktualizováno

Případ, který se dlouho vlekl, dospěl ke konečnému verdiktu. Fotbalová Slavia uvedla, že Viktoria Plzeň a bývalý hráč sešívaných Pavel Bucha musí pražskému klubu zaplatit bezmála deset milionů korun za nedůvodnou výpověď smlouvy. Stejně jako Slavia se budou moci vůči rozhodnutí, které není pravomocné, odvolat. Západočeši se zatím k případu nechtějí vyjadřovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Bucha odešel ze Slavie ve zlém...

Článek

Rozhodčí senát je v plné permanenci. Dospěl k němu i spor Sparty s Martinem Haškem, první na řadě byl ovšem odchod Pavla Buchy ze Slavie do Plzně.

"Slavia dnes obdržela rozhodčí nález v kauze svého bývalého hráče Pavla Buchy. Rozhodčí senát rozhodl tak, že Pavel Bucha a FC Viktoria Plzeň jsou povinni společně a nerozdílně zaplatit Slavii částku ve výši 9 796 000 korun," avizují sešívaní na svém webu.

"Rozhodčí senát přisvědčil argumentaci Slavie ohledně nedostatku důvodů na straně hráče pro oprávněnost výpovědi smlouvy," dodávají červenobílí.

Podle verdiktu rozhodčího senátu FAČR tedy dvaadvacetiletý záložník v červenci 2018 podal výpověď ze smlouvy v Edenu neoprávněně.

Rozhodnutí není pravomocné

"Můžeme potvrdit, že účastníkům řízení bylo odesláno rozhodnutí sboru rozhodců. Jde v tuto chvíli o rozhodnutí v prvním stupni, tudíž není pravomocné a obě strany se tedy nyní mohou vůči němu odvolat," řekl Michal Jurman, tiskový mluvčí FAČR.

Bucha se před dvěma lety prosadil do slávistického A-týmu, ale s vedením se nedohodl na podmínkách nové smlouvy a byl přeřazen do béčka. Talentovaný středopolař poté rozvázal kontrakt a jako volný hráč posílil Plzeň.

Ostře sledovaný je také spor z Letné. Záložník Martin Hašek dal jednostrannou výpověď Spartě, která ji považuje za neplatnou a požaduje po hráči odškodné ve výši 55 milionů korun. Případ také dospěl k rozhodčímu senátu.

Bucha začal v plzeňské juniorce, ale během podzimního hostování v Mladé Boleslavi zaznamenal šest ligových gólů a čtyři asistence. Člen reprezentační jednadvacítky si výbornou formu přenesl i do Viktorie, kam se vrátil v zimě. Před přerušením sezony kvůli koronavirové pandemii stihl tři branky a tři asistence ve čtyřech duelech nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice