Hlavní obsah

Jablonec - Varnsdorf 2:1Slavia musela zápas zrušit, přípravy ale dál běží

Praha
Aktualizováno

Představit se na hřišti měla také mistrovská Slavia, s ohledem na jeden pozitivní výsledek testu na koronavirus v týmu ovšem musela plánovaný duel s Jihlavou zrušit. V úterních přípravných zápasech prvoligových mužstev s druholigovými Slovácko porazilo Třinec 1:0 a Jablonec zdolal Varnsdorf také těsně 2:1.

Foto: FK Jablonec.cz

Jan Sýkora posílal Jablonec do vedení.

Článek

Týden před plánovaným obnoveným startem nejvyšší soutěže si jablonečtí fotbalisté odbyli pomyslnou generálku na závěrečné ligové boje proti druholigovému Varnsdorfu. Na hlavní ploše stadionu na Střelnici ho porazili 2:1.

„Jsem spokojený, že jsme hráli na hlavním hřišti. Bylo vidět, že to bylo přátelské utkání. Z naší strany tam byly určité nedostatky. Začátek byl rozpačitý, hráli jsme hekticky, neměli pohyb a neudrželi míč. Až pak jsme se do zápasu dostali a dali dvě branky," hodnotí na klubovém webu trenér Petr Rada.

"V druhém poločase jsme dostali zbytečnou branku, ale měli jsme i velké šance Sýkorou, Kratochvílem a dalšími hráči. Šance byly, ale byly i nedostatky. Teď už najíždíme na ligový režim, máme týden do mistrovského zápasu," poukazuje kouč na domácí utkání se Zlínem.

Slovácko v dalším přípravném zápase hostilo na hlavním stadionu Třinec. Utkání nebylo bohaté na góly, ale favorit potvrdil herní kvalitu, i když z množství šancí skončila gólem jen hlavička Zajíce.

Přípravná fotbalová utkání:
FK Jablonec - Varnsdorf 2:1 (2:0)
Branky: 18. Sýkora, 40. Považanec - 48. Barac.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas (85. Štěpánek), Plechatý (46. Jeřábek), Krob (85. Peřina) - Hübschman (53. Pilík), Považanec (85. Breda) - Matoušek (68. Pleštil), Hämäläinen (46. Kratochvíl), Sýkora (68. Velich) - Chramosta (46. Jovovič). Trenér: Rada.
1. FC Slovácko - Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 61. Zajíc.
Slovácko - I. poločas: Trmal - Zahustel, Hofmann, Kadlec, Reinberk - Petržela, Sadílek, Daníček, Havlík, Navrátil - Jurečka.
II. poločas: Trmal - Divíšek, Hofmann, Daníček, Reinberk (61. Juroška) - Petržela (61. Kohút), Sadílek, Mareček, Navrátil - Jurečka - Zajíc. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: