Hlavní obsah

Teplický trenér Plíšek: Noví hráči se osvědčili

TEPLICE

Nezářili, ale ani vysloveně nezklamali. Fotbalisté Teplic přezimují na osmém místě tabulky. „Dvaadvacet bodů odpovídá realitě. Samozřejmě bych byl spokojenější, kdybychom měli o tři nebo čtyři body více, ale ztráta na příčky před námi není velká. Určitě se o lepší umístění ještě popereme,“ slíbil teplický trenér Jiří Plíšek.

Článek

„Pozitivem je postup do jarní části Poháru ČMFS. Fantasticky chytal Tomáš Belic, který v lize osmkrát udržel čisté konto. Během podzimu se nám podařilo zabudovat do sestavy čtyři nové hráče, kteří se osvědčili,“ připomněl kouč.

Největší očekávání provázelo návrat Štěpána Vachouška z rakouské Austrie Vídeň. „Zpočátku nehrál optimálně, ale poctivě na sobě pracoval a v posledních třech kolech už byl velkou oporou. Jeho hra měla příznivou tvář a určitě se dá na něm stavět i pro jaro,“ řekl Plíšek na adresu zkušeného fotbalisty. Vachoušek dal v závěrečných dvou zápasech dva góly.

Ještě o jeden víc nastřádali z nových posil záložník Vlastimil Stožický a útočník Aidin Mahmutovič. „Stožického jsem znal už z působení v druholigovém Ústí nad Labem. I když mu v Jablonci na začátku podzimu šanci nedali, pro mě je solidním ligovým fotbalistou. Mahmutovič přišel v létě bez jakýchkoli zkušeností z druhé ligy, ale postupně vstřebává nároky nejvyšší soutěže a prokázal svůj jednoznačný potenciál. Do mužstva dobře zapadl i Milan Matula z Liberce, který je použitelný v obraně i na postu defenzivního záložníka,“ rozebíral trenér.

Excelentní vstup do sezóny měl Tomáš Jun, který vstřelil v úvodu do sítě Budějovic hattrick. Další góly už ale nepřidal a v některých zápasech se dostal na hřiště jen z lavičky náhradníků.

Kvůli zranění na podzim vůbec nenastoupil Petr Smíšek. „Je už půl roku mimo a ještě delší dobu bude. Další útočník Michal Smejkal začal v základu, ale jeho výkonnost nebyla stoprocentní. V Kladně se zranil a pak absentoval,“ doplnil Plíšek.

Reklama

Související témata: