Hlavní obsah

Fotbalisty Teplic čeká krušná příprava a částečná obměna kádru

TEPLICE

Neradostné zimní měsíce čekají na fotbalisty Teplic. Od vedení klubu dostali za podzimní výkony notně vyčiněno a přišli o značnou část prémií. Trenér Jiří Plíšek slibuje, že pro hráče zpod Krušných hor bude notně krušná i samotná fyzická příprava. Chystají se i změny v hráčském kádru, například o bosenského útočníka Ajdina Mahmutoviče má údajně zájem Sparta Praha.

Článek

Plíšek dostane po čtyřech a půl měsících ve funkci možnost výrazněji promluvit do podoby týmu. "Čeká nás hodně práce. Máme-li produkovat lepší fotbal, musíme výrazně zkvalitnit pohyb. A doplnit tým na postech, které nás dlouhodobě trápí nejvíc," řekl ve středu novinářům teplický trenér. Na herním soustředění v Turecku má rozjednané zápasy s Dinamem Záhřeb a japonskou Hirošimou, o dalších zajímavých soupeřích se jedná.

Aby Plíšek věděl, co na hráče uchystat, podrobil je ještě před dovolenou fyzickým testům. "Obecnou vytrvalost má nejlepší Verbíř," pochválil šestatřicetiletého matadora, s nímž počítá i pro jaro.

Zimní příprava se zřejmě už netýká brankáře Tomáše Belice, kterému končí smlouva a má údajně nabídku ze zahraničí. "Pokud Belic skutečně odejde, máme už vyhlédnutou nějakou náhradu," řekl šéf klubu František Hrdlička. Z hostování ve Stavangeru se nevrátí Josef Kaufman. V Teplicích očekávají, že Norové na důrazného obránce využijí opci. "Nikoho dalšího uvolňovat nebudeme, i když by zájem byl," dodal Hrdlička.

"Eminentní zájem je o Mahmutoviče, skauti pořád sledují i Rosu a Lukáše," uvedl Hrdlička.

Hráči dostali za uši

Do zimní přípravy Teplic vstoupí útočník Hesek, který hostoval v Jablonci, spolu s ním se budou Na Stínadlech hlásit i Vondrášek s Bartošem z Ústí nad Labem. Hostování Stožického z Jablonce se změnilo v přestup, slovenský reprezentant Vaščák dostane čas se ukázat po úspěšné rekonvalescenci.

Změny v kádru se teprve dávají do pohybu. "Hráči dostali za uši, protože jejich smlouvy nejsou postavené na takový fotbal, jaký předváděli. Chceme tu jen hráče, kteří chtějí hrát za Teplice. Nikoho držet nebudeme," naznačil teplický šéf možné škrty ve výdajích na hráče.

Podle něj to čeká celý český fotbal. "Pokud firmy, které fotbal živí, začnou propouštět, tak to logicky musí dolehnout i na kluby. Asi ve všech teď toužebně čekají na to, až jim zavolá zahraniční manažer a bude od nich chtít někoho koupit," míní Hrdlička.

Ještě než začaly peníze v evropském fotbale ubývat, podařilo se Teplicím prodat za více než 200 miliónů korun útočníky Džeka s Feninem. Teď za to jsou rádi. "Pořád platí, že Teplice jsou jeden z nejstabilnějších českých klubů, fotbal na severu Čech táhnou. A to máme minimální podporu od města, nejmenší z celé ligy,"prohlásil Hrdlička.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava