Hlavní obsah

Absolutně tomu nerozumím. Některé záležitosti jsou velmi zvláštní, zlobí se kouč Teplic

Teplice

Připadal si jako ve zlém snu. Od druhého březnového víkendu nehrál jeho tým ostrý soutěžní zápas. A když měl v sobotu nastoupit k dohrávce 23. kola nejvyšší fotbalové ligy proti Liberci, počítal trenér Teplic Stanislav Hejkal zraněné, jako po největší řežbě sezony. Sestavu látal neuvěřitelným způsobem. I přes obrovské zásahy do tradičního složení základní jedenáctky však Teplice vyhrály 2:0 a poprvé na jaře získaly tři body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic nastupují v rouškách na utkání s Libercem, vpředu zleva brankář Tomáš Grigar a Pavel Čmovš.

Článek

„Musel jsem oželet sedm hráčů, z nichž šest patří do základní sestavy," posteskl si Stanislav Hejkal, trenér Teplic, když už bylo Na Stínadlech dobojováno. Mimo hru byli z tradiční teplické sestavy Jakub Mareš, Petr Mareš, Hyčka, Shejbal, Mareček, Vyhnal a Ljevakovič.

„A měl být vlastně původně mimo ještě i Jakub Řezníček, jehož pauzu během pátku doktoři odhadli na čtrnáct dnů. I v sobotu ráno byl verdikt, že Kuba je nepoužitelný. Nakonec nastoupil se sebezapřením a pod injekcemi, za což jsem byl neskutečně rád," vyprávěl Hejkal, že vítěznou sestavu lepil skutečně na poslední chvíli.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic Stanislav Hejkal.

„Tři body nám pomohou hlavně mentálně. Vždyť Liberec je nesmírně kvalitní. A kdyby u nás vyhrál, skočil na pohárové příčky. My jsme teprve potřetí v sezoně vstřelili dvě branky, což mužstvu rovněž vydatně prospěje z hlediska sebevědomí," kvitoval trenér Teplic vítěznou bitvu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Knapík z Teplic (vpravo) a Alexandru Baluta z Liberce v utkání 23. kola první fotbalové ligy.

„Věřím, že se budeme pomalu zvedat. Prožili jsme velice kvalitní zimní přípravu. Jenže hráči si mysleli, že všechno půjde samo, pak dostali tvrdou lekci v souboji s Olomoucí. Až pandemie to všechno zastavila," připomínal Hejkal bídnou sérii, kdy jeho tým před vynucenou pauzou prohrál ještě s Karvinou a následně získal alespoň bod za bezbrankovou remízu se Slováckem.

Mužstvo po skalpu Liberce chválil zejména za taktický přístup. „Hráli jsme ze zataženého bloku, eliminovali Slovan na křídlech a čekali na ztrátu ve středu hřiště. Jednu jsme v první půli potrestali a od toho jsme se následné odpíchli. Po dobrém vstupu do druhé půle jsme se s příchodem libereckého Berana dostali do velkých problémů, ale situaci jsme ustáli a mohli slavit," lebedil si Hejkal.

I přes vítězství vnímal zvláštnosti a všechna mimořádná opatření provázející úvodní duel ligové soutěže po restartu soutěže. „Všichni v klubu dodržujeme hygienická opatření už několik týdnů, tudíž všichni jsou zvyklí. Plníme nařízení automaticky. Ale některé záležitosti jsou velmi zvláštní. Podle manuálu Ligové fotbalové asociace nesmí trenér před zápasem ani o přestávce do kabiny, čemuž absolutně nerozumím," lamentoval Hejkal. „Chápu, že to ministerstvo zdravotnictví myslí dobře, ale někdo musí jisté věci korigovat. Tohle přeci nejde."

Reklama

Související témata: