Hlavní obsah

Vsadil vše na sílu. Beauguel si řekl, že Spartě zničí bránu

Mohou si mnout ruce. Začali tam, kde před nucenou pauzou skončili. Fotbalisté Plzně na jaře ještě neztratili ani bod, ze Sparty si odvezli vítězství 2:1. „Jsem rád, že jsme zvládli tak dobře vstoupit do kolotoče zápasů, který nás teď čeká,“ poukazuje střelec první branky Lukáš Kalvach na náročný program. „Teď to bude hodně intenzivní. Budeme hrát každé tři dny, takže bylo důležité začít vítězstvím,“ souhlasí druhý střelec Jean-David Beauguel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu proti Spartě. Vlevo je Joel Kayamba z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Francouzský útočník se začíná Viktorii vyplácet. K výhře přispěl výborným výkonem a vítěznou brankou. V 52. minutě nekompromisně zužitkoval v šestnáctce zpětnou přihrávku Jana Kovaříka bombou o břevno a zvýšil na 2:0.

„Viděl jsem, že se za mnou vrací obránce, proto jsem si řekl, že míč nepůjde přesně umístit a vsadím vše na sílu. Chtěl jsem ho napálit tak, aby to zničilo bránu. Gól nám všem hodně pomohl," směje se Jean-David Beauguel.

„Musím všechny pochválit za dobrou práci. Hráli jsme dobře jako tým, navázali na přípravu a myslím, že budeme hrát ještě lépe," těší se Beauguel, který ve svém 12. utkání v ligovém ročníku skóroval počtvrté.

Video z autokina je nadchlo

Plzeň na druhém místě drží osmibodovou ztrátu za vedoucí Slavií.

„Velice příjemný pocit. Vyhráli jsme hned první soutěžní zápas po pětasedmdesáti dnech, navíc proti Spartě. Vítězství bylo důležité pro naše sebevědomí. Bude se hrát pořád po třech dnech a bylo velice důležité začít tříbodovým ziskem," zdůrazňuje osmadvacetiletý Francouz.

I když fanoušci nemohli být osobně na stadionu, tak fandili Viktorii, kde se dalo. „Viděl jsem video z autokina, bylo super. Chtěl bych je všechny pozdravit a poděkovat, že nás i takhle na dálku podporovali," vzkázal Lukáš Kalvach do Plzně.

„Děkujeme fanouškům za podporu, kterou jsme cítili i na dálku. Věděli jsme, že jsou při nás i v takovém zápase s velkým rivalem a věřím, že je kluci potěšili," libuje si kouč Adrian Guľa.

Má podle vás fotbalová Plzeň sílu na to, aby se dostala na první místo před Slavii?
Ano
61,2 %
Ne
38,8 %
Celkem hlasovalo 8089 čtenářů.

Reklama