Hlavní obsah

Trmal rozdělil výhru za esportový turnaj mezi nemocnici a dětský domov

Praha

Brankář Slovácka Matouš Trmal věnuje výhru 100 tisíc korun z turnaje prvoligových fotbalistů ve videohře FIFA20 Krajské nemocnici v Uherském Hradišti a Dětskému domovu z Uherského Ostroha. Prémie do virtuálního turnaje, kterým si hráči v průběhu dubna zpestřovali pauzu vynucenou koronavirovou pandemií, věnoval Nadační fond LFA Zelený život.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Matouš Trmal během utkání v Ďolíčku.

Článek

"Celý turnaj jsem si moc užil, bylo to fajn zpestření po celou dobu nucené ligové pauzy. Před začátkem jsem vůbec nečekal, že bych ho mohl vyhrát, ale párkrát se ke mně přiklonilo štěstí a jsem moc rád," líčí Trmal v tiskové zprávě LFA k turnaji s charitativním podtextem.

Výhru se rozhodl rozdělit na polovinu a přispět dvěma organizacím. "Společně s vedením klubu jsme vybrali dětské oddělení hradišťské nemocnice a dětský domov v Uherském Ostrohu, se kterým klub dlouhodobě spolupracuje. Bylo mi ctí, že jsem mohl pomoct," pochvaluje si Trmal.

„V dnešní době se logicky připojujeme k všeobecné společenské odpovědnosti a z našeho nadačního fondu Zelený život věnujeme nemalou částku na podporu dětských zařízení v boji proti koronaviru. Jsem rád, že měl klub 1. FC Slovácko možnost určit konkrétní subjekty, které podporu obdrží. Vnímali jsme to jako hlavní motivaci pro samotné zúčastněné hráče." poukazuje Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel LFA.

„Částku, kterou se Matouš rozhodl dětem věnovat, použijeme na sportovní a volnočasové pobyty v době letních prázdnin, aby děti alespoň trochu zapomněly na 'koronavirové vězení' mezi zdmi domova, bez kamarádů, přátel a rodiny. Moc za dar děkujeme," dodává ředitelka dětského domova Jana Frühaufová.

Reklama

Související témata: