Hlavní obsah

Sparta předvedla v Karviné velký obrat! Klokani také slaví, liga má nový rekord

Aktualizováno

Oba lídři soutěže v sobotu koncertovali, předvést se teď museli jiní. Nedělní program 26. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl tři zápasy. Teplice remizovaly s Opavou 2:2, hosté nevyužili penaltu, ale už nejsou poslední. Bohemians porazili České Budějovice 3:2, hosté hráli prakticky celý druhý poločas bez vyloučeného Sivoka. Sparta zvládla v Karviné velký obrat a vyhrála 4:1. Poločas přitom prohrála, pak se dočkala prvního jarního vítězství. Ve 26. kole padlo celkem 36 branek, což je nový rekord v samostatné historii soutěže. Dosavadním maximem bylo 33 gólů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují z první branky v Karviné.

Článek
Fotogalerie

Trápící se Sparta po prohře s Plzní protáhla sérii bez výhry na šest kol a zůstala devátá. Pokud by neuspěla ani v Karviné, vyrovnala by klubové maximum v české lize, sedm zápasů bez výhry.

Však také domácí vyhráli poločas 1:0, o gól z první minuty je navíc připravilo video. Druhý poločas však byl úplně jiný. Hostů bylo plné hřiště, trefili se Karlsson, Hložek, Dočkal i mladý Karabec.

Slezané přitom až dosud ještě na jaře neprohráli a neinkasovali. Doma letos zatím vyhráli všechny tři zápasy nejvyšší soutěže. Jejich série ovšem skončila, inkasovali po dlouhých 505 minutách a vyšli naprázdno.

Mazák zavařil Jihočechům

Dvanácté Teplice hostily Opavu, s níž doma v samostatné lize ještě neprohrály. Slezané po senzační výhře Příbrami v Olomouci klesli na jeden den na poslední příčku tabulky. Na Stínadlech ji ovšem zase opustili... Dvakrát prohrávali, dvakrát vyrovnali, domácí brankář Grigar navíc chytil Železníkovi penaltu.

Bohemians 1905 po suverénním triumfu 4:0 nad Teplicemi hráli opět doma a Ďolíček jim svědčí. Klokani už se pomalu přibližují prostřední skupině, nováčka z Českých Budějovic porazili 3:2. Jihočeši tak prohráli poslední čtyři kola. Domácím pomohlo Sivokovo vyloučení, vedli již o tři góly a až v závěru připustili problémy.

Program 26. ligového kola:
Sobota
Olomouc - Příbram 1:2
Liberec - Slovácko 3:1
Zlín - Ostrava 1:1
Plzeň - Mladá Boleslav 7:1
Slavia - Jablonec 5:0
Neděle
Teplice - Opava 2:2
Branky: 10. z pen. Řezníček, 55. Trubač - 37. Dordič, 88. Juřena.
Bohemians - Č. Budějovice 3:2
Branky: 29. Schumacher, 37. Vodháněl, 55. Pulkrab - 76. Schranz, 90.+3 Táborský.
Karviná - Sparta 1:4
Branky: 32. Lingr - 49. Karlsson, 56. Hložek, 64. Dočkal, 90.+3 Karabec.

Reklama