Hlavní obsah

Premiérovou trefou ukončil bídu trvající osm měsíců. Hlavně nebojácně, burcoval

Praha

Mrzutá série, kterou se nedařilo utnout osm měsíců! Tak dlouho fotbalisté Opavy čekali na brankový zářez při ligovém výjezdu na cizí hřiště. Potřebovali více než sedm zápasů, aby střeleckou bídu ukončili. Až v neděli na půdě Teplic v šestadvacátém kole mohli slavit. Po nekonečných 707 minutách!

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Bojan Dordič z Opavy se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

„Jsem rád, že jsme mizernou sérii prolomili. Snad se nyní vše otočí a bude nám to do sítí soupeřů padat," říkal záložník Bojan Dordič, který se prosadil na severu Čech po sedmatřiceti minutách hry, čímž zařídil vyrovnání na 1:1. „Šlo o nacvičenou akci, kdy po rohu nabíhám ke vzdálenější tyči," lebedil si Dordič.

V šestadvaceti letech šlo o jeho první ligovou trefu. Když bídná série Opavy začala, byl hráčem Liberce. Na konci září Opava remizovala v Karviné. V 50. minutě tehdy Sus obstaral na dlouhé měsíce poslední venkovní trefu slezského klubu.

Následně Opava vyšla střelecky naprázdno na hřištích Bohemians, Slovácka, Příbrami, Ostravy, Zlína, Slavie a Liberce. „Nemůžu mluvit o podzimu, kdy jsem v týmu nebyl, ale v předešlých jarních zápasech jsme se tolik netlačili do koncovky," pojmenovával hlavní problém Opavy Dordič.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Opavy se radují z gólu, vpravo střelec Bojan Dordič.

Jeho tým v Teplicích dvakrát prohrával, což by za normálních okolností téměř jistě byla poukázka na prohru. Ale svěřenci Jiřího Balcákra podruhé v sezoně a poprvé venku dokázali vstřelit dva góly v jediném utkání, a tak se domů poprvé od listopadu, kdy uhráli bezbrankovou remízu v Ostravě, vraceli z půdy soupeře s bodovým ziskem, což znamenalo posun z šestnácté pozice na patnáctou.

„Věděli jsme pochopitelně o vítězství Příbrami v Olomouci, což bylo nepříjemné. Ale pro nás je hlavní neřešit mužstva kolem sebe a hrát nebojácně," přesvědčoval Dordič.

Jeho Opava ze čtyř zbývajících zápasů hraje dvakrát doma. Hostí Bohemians, Slovácko, jede na Spartu a přivítá České Budějovice. „Pokud zopakujeme výkon z Teplic, získáme ve dvou nejbližších zápasech šest bodů," nepochyboval Dordič. A trenér Jiří Balcárek jeho slova nepřímo potvrdil. „V Teplicích jsme čelili dvěma kritickým situacím, když jsme si nechali dát děsně laciný druhý gól, a pak neproměnili penaltu. Ale nenechali jsme se srazit do kolen, čehož si nesmírně cením," naznačoval trenér Opavy, že jeho tým má pro bitvu o záchranu potřebný charakter.

Reklama

Související témata: