Hlavní obsah

Fotbalová Slavia angažovala fyzioterapeutku, která sbírá tituly

Realizační tým fotbalistů pražské Slavie rozšířila minulou středu Slovenka Denisa Bohiňáková. U týmu působí absolventka FTVS jako kondiční specialistka a fyzioterapeutka. Zkušenosti sbírala například u hokejistů slovenské reprezentace, kterým v roce 2002 dopomohla k titulu světových šampiónů.

Foto: www.slavia.cz/Ondřej Zlámal

Nová posila realizačního týmu fotbalistů Slavie Denisa Bohiňáková (vpředu), po jejím boku kráčí kapitán Erich Brabec.

Článek

Do Slavie se Bohiňáková dostala přes známou Helenu Fuchsovou, jenž vykonává podobnou práci, ale u hokejové Slavie. „Už z prvních zkušeností bylo znát, že Slavia je výborně pracujícím týmem, který je připravený využít moderních trendů v oblasti kondiční přípravy a regenerace,“ řekla Bohiňáková pro slávistický web.

Ve Slavii vedla několik speciálních tréninků již v prosinci před posledním vystoupením červenobílých v letošní sezóně Poháru UEFA s Ajaxem. Možná i díky ní uhráli svěřenci trenéra Jarolíma na horké amsterdamské půdě remízu 2:2.

Vedení sešívaných si od angažování sympatické blondýnky slibuje úbytek zraněných hráčů a zároveň zvýšení jejich výkonnosti, což by mělo pomoci k obhajobě mistrovského titulu.

Jediná žena v realizačním týmu úřadujícího českého mistra a podzimního šampióna pracovala dříve také v Anglii, Řecku a na Kypru a v roce 2002 pomohla slovenským hokejistům ke zlatým medailím z mistrovství světa.

Reklama

Související témata: