Hlavní obsah

Sešívaným čelil sešívaný tvrďák! Deset stehů, pak pohádka dostala krutou ránu

Příbram

Šrám z drsného souboje mu nezabránil, aby nastoupil a užíval si další pohádkovou kapitolu fotbalové kariéry. Příbramský Martin Melichar se z gólmana rezervy rázem stal strážcem branky prvoligového týmu a naposledy dlouhé desítky minut úspěšně čelil slávistickým lídrům ligy. Po předešlé remíze s Baníkem a výhře v Olomouci si ve třetím startu po trefě, o jejíž regulérnosti lze pochybovat, připsal první porážku (0:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Příbrami Martin Melichar při utkání s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Ukázal se jako tvrďák. Šití spravilo ránu od týmového spoluhráče v tréninku a šlo se do ostré bitvy. Tam znovu inkasoval a byl ošetřován.

„Na tréninku jsme hráli vzdušný bago, šel jsem do souboje s Polim (Polidarem). Zvednul mi kopačku a škrábnul mě, takže tam mám deset stehů a při zápase jsem do toho zase dostal," přibližoval po zápase Melichar.

Příbram padla gólem, jemuž v akci předcházelo všemi rozhodujícími aktéry přehlédnuté nedovolené hraní rukou slávisty Davida Zimy. Porušení pravidel na hřišti nezaznamenal sudí Pechanec, u videa také nic neodhalili. Ani v přenosu O2 TV zprvu nebylo patrné nic mimořádného před dosažením branky, detailní obrázek ve vysílání byl nabídnut až dávno po závěrečném hvizdu. Videorozhodčí Jan Machálek podle isport.cz tvrdil, že dosaženou branku přezkoumával, leč ruku přehlédl s tím, že situace byla složitější, neboť krátce před gólem se Příbramští dopustili v pokutovém území zákroku, který též byl podrobován analýze.

Rána Petara Musy po odrazu míče od Zimovy ruky tak rozhodla. Vše se seběhlo tak rychle, že Příbramští ani moc neprotestovali.

„Byl to pro nás těžký zápas, první poločas jsme dobře bránili, druhý taky. Pak přišel moment smolnej, pro nás, štastnej pro ně, zapadlo mi to za tyč," posteskl si Melichar.

Reklama

Související témata: