Hlavní obsah

Slovácko je zpátky mezi elitou. Vítězství nám pomůže psychicky, očekává kapitán Daníček

Přestože fotbalisté Slovácka postrádali potrestané beky Kadlece a Reinberka i zraněného Hofmanna a do obrany se museli zasunout obvyklí záložníci Daníček s Kalabiškou, Karvinou jasně přehráli a připsali si premiérový triumf po ligovém restartu. Domácí vítězství 2:0 je vyneslo v tabulce zpět do elitní šestky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vukadin Vukadinovič z Karviné a Vlastimil Daníček ze Slovácka.

Článek

„Moc nám pomohla rychlá vedoucí branka z trestného kopu. Uklidnila nás," říkal po utkání spokojený hradišťský kapitán Vlastimil Daníček, který před pauzou pojistil výhru svého mužstva proměněným pokutovým kopem. Prozradil, že obrana Slovácka absolvovala v novém složení pouze jediný trénink. „Proto jsme se snažili odehrávat balony jednoduše. Udrželi jsme čisté konto, tak jsme to snad v defenzívě zvládli. Vítězství nám pomůže psychicky," domnívá se.

Trenér Slovácka Martin Svědík svůj tým pochválil. „Povedl se nám úvod, od toho se další průběh střetnutí odvíjel. Moc si výhry cením. Po předchozím duelu v Liberci, kde jsme dostali rozhodující gól v devadesáté minutě, pro nás znamená obrovskou vzpruhu. Mám radost, jak jsme zápas zvládli i s hodně improvizovanou obranou. Asi nám pomohlo, že utkání následují v rychlém sledu. Není čas se dlouho v odehraných duelech pitvat," přemítá Svědík.

Na fotbalistech Karviné jako by zpočátku ještě ležel stín krajně nepovedeného druhého poločasu se Spartou. „Brzký gól dostal Slovácko na koně. Domácí pak už jen trpělivě čekali na naše chyby. Poté, co jsme inkasovali další branku z penalty, bylo skoro po zápase," mrzí gólmana Slezanů Petra Bolka. „Ve druhé půli jsme se sice zlepšili, ale pokud se máme zachránit, musíme být v dalších utkáních mnohem údernější a přímočařejší," má jasno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Abdulrahman Taiwo z Karviné a Jan Juroška ze Slovácka.

Podle trenéra Karviné Juraje Jarábka rychlý soupeřův gól notně narušil plány jeho mužstva. „Chtěli jsme být rychlí a agresivní, ale to jsme nenaplnili. Vím, že jsme v Uherském Hradišti už dlouho nevstřelili gól, a ani tentokrát se nám to nepovedlo. Slovácko sice nebylo v defenzívě kompletní, ale Daníček, Kalabiška i Divíšek prokázali, že jsou univerzálními fotbalisty a umějí zahrát na více postech. Moc nám toho nedovolili," uznal.

Slovácko hnala za třemi body hlasitým povzbuzováním početná skupina fanoušků, kteří však museli zůstat za branami stadionu. „Moc si toho považujeme, pozápasovou děkovačku jsme si náležitě užili," vzkázal Daníček.

Reklama

Související témata: