Hlavní obsah

Boleslavský fotbalista Kysela je na šest týdnů mimo hru

BELEK

Ofenzivní záložník či útočník fotbalistů Mladé Boleslavi Jan Kysela se musí připravit přibližně na šestitýdenní nucenou pauzu. Dvaadvacetiletý hráč si v pátečním přípravném utkání proti druholigovému ukrajinskému celku FK Dněstr přivodil těžký výron v kotníku.

Článek

Zranění odhalilo sobotní vyšetření v tureckém Beleku, kde jsou Středočeši na soustředění. Kysela tak určitě zmešká start jarní části ligy za tři týdny.

Kyselovu nucenou pauzu odhadl lékař mladoboleslavských fotbalistů Miroslav Sinkule. Podle něj naštěstí pro Kyselu alespoň nejsou poškozené vazy a kosti. "Podobně velký výron jsem měl, když jsem přešel z dorostu mezi dospělé a na umělé trávě hrál za Mladou Boleslav proti Drnovicím," citovaly internetové stránky klubu Kyselu.

Na páteční přípravný duel proti Ukrajincům hráč nebude vzpomínat rád. Kromě poranění kotníku ještě přišel o zub po zásahu jednoho z protihráčů. Výron kotníku si boleslavský fotbalista přivodil kuriózně: stalo se tak poté, co Kyselu trefil odkop gólmana. Míč sice pak doskákal do sítě, ale rozhozený Kysela si při pádu kotník pochroumal.

Reklama

Související témata: