Hlavní obsah

Teplice odletí i s Elsamnim, hon na středopolaře vzdávají

TEPLICE

Bez vytouženého tvořivého záložníka odletí v neděli fotbalisté Teplic na herní soustředění do turecké Antalye. Místo toho se mohou radovat alespoň z vyřešení brankářské otázky, o nějž se postaral příchod Tomáše Grigara ze Sparty. Ve třiadvacetičlenném kádru nechybí ani útočník Osama Elsamni, který uspěl na testech a klub jedná o jeho přestupu s klubem Tokio Verdy.

Článek

"Kádr uzavíráme. Nepřijde ani Kisel ze Sparty, do hry totiž vstoupil Besiktas," řekl před odletem na soustředění ředitel klubu František Hrdlička. "Tyhle typy fotbalistů nejsou jen tak k mání. Jsme stále v kontaktu s Volešákem, ale teď je jeho příchod nereálný," dodal.

Přestup šikovného záložníka ze Slavie zastavilo střevní onemocnění a Teplice vyčkávají. "Kdyby teď měl někdo přijít, musí to být velký hráč, který může okamžitě hrát základní sestavu. A takový u nás snad ani není," řekl Hrdlička.

Ještě větší potíže ovšem měli Tepličtí se složením brankářské dvojice. Dosavadní jednička Tomáš Belic odešel do řeckého Panioniosu, náhradníka Michala Daňka si stáhla Plzeň. V lednu tak zbyl v kabině jen Martin Slavík, na podzim až trojka, a kolem něj se střídali testovaní brankáři. První dva nezaujali, třetího přeplatila konkurence. Nakonec klub vykoupil Grigara ze Sparty.

Grigar dostal přestup k narozeninám

"On sem prostě chtěl jít, to je hlavní důvod. To je dnes priorita, necítit, že hráči jen spekulují o penězích," řekl Hrdlička na adresu brankáře, který vyměnil boj o post trojky za přetahovanou o prvoligovou branku. "Se Slavíkem jsou oba dva kvalitní brankáři, uvidíme. U Grigara bylo dobré, že se bez jakéhokoli váhání rozhodl pro přestup," dodal trenér Jiří Plíšek.

Grigar dostal přestup k šestadvacátým narozeninám, které oslaví v neděli. "Je to pěkný dárek. Sparta mi dávala najevo, že pro ni nic neznamenám," řekl Grigar. Shodou okolností zatím v obou týmech zažil jen fyzický dril, a tím víc se na soustředění těší. "Zatím jsem pořádně neměl míč v ruce, ale dostanu se do toho rychle," dodal.

Hotel Titanic vzbuzuje lehké obavy

Za celou dobu ligové existence létali Tepličtí v zimě na Kypr. Až letos se rozhodli pro změnu a zvolili si tureckou Antalyi. "Bude tam výrazně kvalitnější areál i příprava než na Kypru," shrnul svá očekávání Hrdlička. Jen název hotelu Titanic v něm vzbuzuje lehké obavy. "Snad nepostihne stejný osud celý český fotbal. Ale i kdyby, řešit to budeme až v červnu, teď nás zajímají ryze sportovní věci," dodal.

Jeho tým se na devítidenním soustředění střetne s Dinamem Záhřeb i s jeho jmenovcem z Bukurešti, narazí i na japonskou Hirošimu. "Čekají nás dva týdny pilování herní praxe a tyhle tři kvalitní zápasy asi hodně napoví," dodal trenér Plíšek. Má i co napravovat - od začátku ledna jeho tým v pěti přípravných zápasech ani jednou nevyhrál.

Reklama

Související témata: