Hlavní obsah

Král smolařů. Stoper Boleslavi si dal druhý vlastenec v řadě, tým to stálo v Liberci dva body

Smolař na druhou. Stoper Mladé Boleslavi Alexej Tatajev se stal dvakrát za sebou nešťastným hrdinou. Na vlastní gól v úterním duelu fotbalové ligy se Zlínem (1:1) navázal v sobotu v Liberci, kdy v samém závěru nastavení hlavou překonal brankáře Šedu. Zápas skončil 2:2.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér fotbalové Mladé Boleslavi Jozef Weber litoval nezvládnuté koncovky v Liberci.

Článek
Fotogalerie

„Tatajevovi nemůžu nic vyčítat, byl naším nejlepším hráčem. Stejně jako se Zlínem. Byla to pro něj složitá situace, dát si takový gól je skoro nemožné. Asi sklízíme, co jsme si navařili v Plzni. Jsem ale rád, že tým celkově zvedá hlavu," uvedl kouč Jozef Weber. Jeho mužstvo dostává ránu za ranou. Před týdnem vyfasovalo sedmičku v Plzni (1:7), následně se proti Zlínu muselo vyrovnat s vlastencem, u Nisy kromě smolného závěru darovalo chybou gólmana Šedy Liberci vyrovnání.

„Tým byl kompaktní. Tedy až na hráče na straně, kteří podali slabý výkon. Je to pro ně vykřičník, jejich výkony jsou alarmující. Musejí kritiku přijmout, hlazení evidentně nepomáhá," zlobil se Weber, který ještě v prvním poločase stáhl ze hřiště Douděru, o přestávce pak Ladru. Pozastavil se také nad hrubkou Šedy, který při odkopu trefil nohu dotírajícího Kuchty a Liberec díky tomu srovnal na 1:1.

„Ví, že do takových situací se dostávat nechceme. Nepřípustná chyba. Škoda, jinak odchytal dobrý zápas," podotkl Weber. Boleslav vedla od druhé minuty trefou Jiřího Klímy, přibrzdilo ji ale vyloučení stopera Jakuba Klímy. I v oslabení si ale vzala vedení zpátky, pokutový kop proměnil kapitán Budínský. A když byl poté vyloučený také domácí Kačaraba, vypadalo, že si od Nisy odveze tři body.

Jenže v závěru poslední minuty nastavení liberecký brankář Nguyen nakopl dlouhý míč do šestnáctky, Tatajev sice vyhrál vzdušný souboj s Rondičem, ale míč z jeho hlavy doplachtil za bezmocného Šedu. „Těší mě, že i v deseti jsme byli aktivní, nenechali jsme se zatlačit. Dali jsme i gól, navíc Liberec šel do desíti. Vypadalo, že zápas jde za námi. Bohužel...," povzdechl si Weber.

Reklama

Související témata: