Hlavní obsah

Večeřa hledá v Turecku ideální složení středové řady Baníku

ANTALYA

Herní soustředění Baníku Ostrava v turecké Antalyi má dvě rozdílné poloviny. „Dosud jsme trénovali dvakrát denně a dávky byly hodně vysoké. Věnovali jsme se kondici a obranné fázi hry. Nyní se bude zátěž snižovat a zaměříme se na herní fázi,“ odkryl karty na druhý týden trenér Karel Večeřa.

Článek

Ačkoli Baník v prvních dvou zápasech kempu nevstřelil branku, prohrál s Dinamem Bukurešť 0:2 a remizoval s Vojvodinou Novi Sad 0:0, byl Večeřa spokojen. „Výsledek s Rumuny není dobrý, nezvládli jsme dvě standardky a nejméně dvě šance zahodili. Zápas měl však na tuto dobu velmi dobrou úroveň a vzhledem k tomu, co máme za sebou, jsme ho zvládli.“

Proti Srbům postavil kouč Baníku hodně mladý tým. Například stoperskou dvojici vytvořili Ricka s Pavlíkem. „Utkání mělo slabší kvalitu, bylo testem agresivity a statečnosti v osobních soubojích. Jsem rád, že mladí, kteří nastoupili do přípravy nyní v zimě, se s tímto způsobem hry srovnali. Zejména v obranné fázi si počínali dobře,“ podotkl Večeřa, jehož hodně potěšilo, že s chutí hrál Lukeš a celý zápas Rajtoral. „To jsou věci, které povzbuzují i mne.“

Proti lídru rumunské ligy měl vynikající debut Jan Hable na pozici defenzivního záložníka. Trenéra to nepřekvapilo. „Jen jsem mu vyčetl časté faulování. Sleduji ho, má velmi dobré předpoklady,“ pravil.

Kouč chválí podmínky

Ostravské fotbalisty čekají v Antalyi ještě dvě utkání. Dnes s ukrajinským Krivým Rogem a ve čtvrtek s polským Bialystokem. „Znovu zapojím všechny hráče. Budeme zkoušet herní varian ty ve složení obrany a především záložní formace, kde máme obrovskou konkurenci, a to je dobře,“ řekl Večeřa a prozradil, že v jednom z těchto zápasů by už chtěl poslat do boje silnou sestavu. „Ale zatím nejsem rozhodnutý, ve kterém,“ pousmál se.

Zranění Maria Ličky se den ode dne lepší, ale jen stěží bude připravený alespoň na poslední zápas v Antalyi. „Musíme být nachystaní na to, že v lize nám může chybět on, ale kvůli kartám či zraněním i jiní hráči. Od toho herní soustředění je,“ poznamenal Večeřa.

Trenéra Baníku potěšily podmínky, které v Antalyi výprava má. Obě odehraná utkání byla na skvělé trávě, výborné povrchy jsou i na trénincích.

„Je znát, že jsme přijeli o týden dříve než minule. Proti loňsku se hodně změnilo. Například v okolí hotelu bylo jedno tréninkové hřiště a nyní jsou už čtyři,“ upozornil Večeřa. „Když si vezmu, že v Česku je dvacet čísel sněhu, a mohli bychom jen na umělku nebo do tělocvičny, je to tady velmi příjemná pohoda.“

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice