Hlavní obsah

Slavia představila čtvrtou zimní posilu - útočníka Pekharta

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie Praha v pondělí v Edenu oficiálně představilo další zimní posilu. Stal se jí devatenáctiletý útočník anglického Tottenhamu Hotspur Tomáš Pekhart, jenž přichází do mistrovského klubu na roční hostování. „Jsem rád, že jsem zpět ve Slavii. Potřebuji pravidelně hrát, což se mně v Tottenhamu za dva roky nepovedlo,“ řekl novinářům Pekhart.

Článek

Pekhart se stal čtvrtou zimní posilou Slavie. Před ním sešívaní získali útočníky Pavla Fořta a Aleše Bestu a také obránce Kaufmana. „Měli jsme o Tomáše zájem v předchozích čtyřech přestupních obdobích. Je to hráč s velkým potenciálem. Věřím, že bude pro Slavii posilou v jarních bojích o titul a v létě v pohárech,“ nechal se slyšet generální ředitel klubu Petr Doležal a dodal, že jednání o Pekhartově příchodu patřila do kategorie „náročná“.

Fotbalista Slavie Tomáš Pekhart (vpravo) s ředitelem klubu Petrem Doležalemfoto: Právo/Lukáš Táborský

Talentovanému útočníkovi došla v Londýně během léta trpělivost a řekl si, že chce odejít. „Zlomilo se to po jednom zápase, kdy jsem odehrál 45 minut a dal dvě branky. V dalším utkání jsem však už seděl pouze na tribuně. Tehdy jsem si řekl, že chci pryč,“ popsal bod zlomu Pekhart, jenž má v juniorské akademii Kohoutů velmi slušnou bilanci: ve 28 zápasech vstřelil 25 gólů.

Odchodu do Anglie nelitujue

Ačkoli se Pekhart v Anglii neprosadil, angažmá v Tottenhamu pro něho bylo velkým přínosem. „Získal jsem obrovské fotbalové a hlavně životní zkušenosti,“ našel na angažmá v Tottenhamu pozitiva a dodal: „Určitě bych své rozhodnutí odejít do Tottenhamu neměnil.“

Fotbalista Slavie Tomáš Pekhartfoto: Právo/Lukáš Táborský

Fotbalový růst Pekharta zaznamenal i hráčův manažer Pavel Paska. „Za poslední dva roky šel jeho vývoj stabilně kupředu. Měli jsme nabídky i z jiných anglických klubů či Nizozemska, ale Tomáš si vybral Slavii,“ řekl Paska a vyjádřil se i k zájmu největšího rivala červenobílých - Sparty. „Dali jsme přednost Slavii. Dokonce i prezident Tottenhamu Daniel Levi řekl, že chce, aby šel Pekhart do Slavie,“ dodal Paska.

Slavia je plná útočníků

Ve Slavii však Pekhart nebude mít lehkou pozici. Kromě nových posil Fořta s Bestou se o místo v útoku perou také Toleski, Ivana, Šenkeřík či Šmicer. „Konkurence je potřebná. Kdybych se bál, tak do Slavie nejdu,“ říká odhodlaně stabilní člen juniorských reprezentačních výběrů.

Původně se mu do Slavie moc nechtělo, protože ve Slavii po zimních příchodech zůstala volná pouze třináctka a tu pro svou pověrčivost Pekhart nechtěl. „Pak se mně ale třináctka začala všude zjevovat, to bylo pro mě znamení,“ prozradil útočník, jenž nakonec oblékne dres s číslem šest, který před ním nosil Martin Latka.

Reklama

Související témata: