Hlavní obsah

Odvolací komise snížila Teplicím pokutu za podmáčené hřiště

Praha

Odvolací komise Fotbalové asociace České republiky snížila Teplicím pokutu za nezpůsobilé hřiště v březnovém ligovém utkání s Libercem, které muselo být podruhé odloženo. Místo 120 tisíc korun má severočeský klub zaplatit 80 tisíc.

Foto: Sport.cz

Stav hrací plochy v Teplicích neumožňoval hráčům odehrát zápas s Libercem v původním termínu.

Článek

"Odvolací komise dospěla k závěru, že výrok o vině je v souladu se skutkovými zjištěními i právní úpravou. To znamená, že teplický klub neumožnil sehrát utkání, neboť nereagoval odpovídajícím způsobem na negativní závěry zejména o nedostatečné prostupnosti vody hrací plochou," uvedl předseda odvolací komise Vladimír Kristýn na webu FAČR. "Ohledně výše trestu však odvolací komise dospěla k závěru, že intenzita zavinění zejména s ohledem na klimatické podmínky neodpovídala výši uloženého peněžitého trestu, a proto jej přiměřeně snížila," řekl Kristýn.

Teplice měly s Libercem hrát již 29. února, ale husté sněžení a déšť způsobily, že trávník na Stínadlech byl silně podmáčený. Kvůli nezpůsobilému hřišti se utkání neuskutečnilo ani v náhradním termínu 11. března, za což disciplinární komise domácí klub potrestala. Podle Teplických mohlo za problémy špatné podloží hřiště a na léto naplánovali rozsáhlou rekonstrukci.

Zápas se nakonec odehrál 23. května jako první ligový duel po koronavirové pauze a skončil výhrou Teplic 2:0.

Reklama

Související témata: