Hlavní obsah

Tecl už zná trest za vyloučení, zastoupí ho Musa?

Aktualizováno

Autor deseti gólů v ligové sezoně nejspíš dostane větší prostor zaútočit na čelo tabulky střelců. Právě Petar Musa by měl zastoupit jedničku v útoku sešívaných. Fotbalová Slavia se v nedělním duelu se Zlínem musí obejít bez útočníka Stanislava Tecla, který byl za vyloučení v Ostravě potrestán zastavením závodní činnosti na jedno soutěžní utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Stanislav Tecl ze Slavie a hlavní rozhodčí Ondřej Berka.

Článek

Nehrne spoustu gólů, ale svou pracovitostí pro tým je pro trenéra nesmírně cenný. Proto Jindřich Trpišovský udělal v poslední době ze Stanislava Tecla slávistického útočníka číslo jedna, přestože i žolík Petar Musa se do sestavy tlačí.

„Standa Tecl v poslední době odvádí pro mužstvo výbornou práci. Myslím, že v budoucnu může právě on být nejlepším kanonýrem a sypat jeden gól za druhým," pouzkazuje Pavel Kuka, bývalý kanonýr Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Bederka z Bohemians a Petar Musa ze Slavie během vršovického derby.

„Zatím má jen jednu malou skvrnku. Zatímco Musa dokáže proměnit po příchodu na hřiště třeba hned první šanci, Tecl tak produktivní není. Góly však už také dal a další připravil pro spoluhráče," dodává Kuka.

Teď nicméně přichází Musova chvíle. Pro nedělní duel se Zlínem zbývá Trpišovskému jako jediný klasický útočník. Spolu s vyloučeným Teclem totiž na Baníku přišel také o Hilála, který dostal čtvrtou žlutou kartu.

Disciplinární komise dále udělila stop na jeden zápas za vyloučení také Milanu Jiráskovi (Baník Ostrava) a Matěji Radostovi (Teplice). Milan Petržela ze Slovácka na verdikt čeká a zatím má předběžně zastavenou závodní činnost.

Reklama

Související témata: