Hlavní obsah

Sestava jako pozdrav z budoucnosti. Sparta se naladila na semifinále s Plzní

Uherské Hradiště

Rozložila síly a pátým vítězstvím v řadě se naladila na středeční pohárové semifinále s Plzní. Fotbalová Sparta si výhrou 2:0 na Slovácku zajistila třetí příčku po základní části. „Zápas podobný duelu v Karviné, z pohledu dvou rozdílných poločasů. Naštěstí jsme udrželi náš plán od začátku až do konce. Když máme trpělivost, tak góly dáme a můžeme vyhrávat,“ libuje si záložník Ladislav Krejčí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Adam Hložek ze Sparty, Pavel Dvořák ze Slovácka a Ladislav Krejčí ze Sparty.

Článek

Pozdrav z budoucnosti. Vůbec poprvé se v základní sestavě Sparty sešli čtyři mladíci Karabec (16), Hložek (17), Drchal (20) a Krejčí (21).

Celý zápas z nich nakonec odehrál jen Krejčí. Pražané využili šíře kádru, o oba góly se postarali střídající hráči Vindheim a Kanga.

„Cítím skvělou atmosféru od restartu sezony. Jdeme zápas od zápasu a zvedáme se. Chceme každý zápas vyhrát a dlouhodobé cíle jsou třetí místo a vítězství v poháru. Pořád je na čem pracovat, ale teď jsme asi všichni spokojení," libuje si pro klubový web Ladislav Krejčí, který se na Slovácku vrátil do týmu po dvouzápasovém karetním trestu.

Druhý pokus proti Viktorii

Sparta se z devátého místa tabulky posunula až na třetí příčku. Ve středu ji čeká semifinále poháru proti Plzni, které doma nedávno podlehla.

„Určitě budeme víc poučení, víme, co nás může čekat. Už jsme si to zkusili. Pohár je pro nás obrovská motivace, takže věřím, že budeme působit jinak," doufá Krejčí.

Pětizápasovou vítěznou sérii zažívá v rudém dresu poprvé.

„Ve druhé lize se Zbrojovkou jsme měli devět vítězství v řadě, ale tohle je samozřejmě něco jiného. Sparta takové šňůry mít musí, snad nám vydrží co nejdéle a budeme pokračovat i v příští sezoně," přeje si mladý záložník.

Reklama

Související témata: