Hlavní obsah

Kvůli bitce v Jablonci byl obviněn další fanoušek

JABLONEC NAD NISOU

Komisař obvinil z rvačky a výtržnictví dalšího fotbalového chuligána, který se popral v Jablonci nad Nisou po nedělním prvoligovém utkání mezi domácím klubem FK Baumit a pražskou Slavií. Jednadvacetiletému fanouškovi Jablonce hrozí až dva roky vězení.

Článek

"Sedm fanoušků jsme obvinili ze stejných trestných činů již v pondělí. U osmého jsme museli počkat. Při potyčce se mu přitížilo a záchranná služba ho převezla do nemocnice. Obvinění mohl převzít až ve chvíli, kdy se jeho zdravotní stav zlepšil," uvedla pro ČTK policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Trestnímu stíhání čelí kvůli bitce čtyři fanoušci Slavie a čtyři příznivci Jablonce. Nedaleko stadionu Na Střelnici se pralo celkem 14 chuligánů, nikdo z nich neutrpěl zranění. Proti fanouškům zasáhli okamžitě po rozpoutání rvačky příslušníci pořádkové jednotky, takzvaní těžkooděnci, a další policisté.

Chuligáni byli ve věku zhruba 17 až 34 let a vrhli se na sebe okolo 22:30 na křižovatce Pražské a Květinové ulice. Tam se do sebe pustilo pět fanoušků Slavie a devět fanoušků Jablonce. Podle Sochorové se vzájemně vyprovokovali.

Reklama

Související témata: