Hlavní obsah

Stížnostmi zavalená Slavia? Tvrdík vyhradil před Plzní deset zaměstnanců na řešení problému

Praha

Snažili se najít řešení pro zástup permanentkářů. Fotbalová Slavia přišla se systémem rezervace vstupenek na další část ligy pro držitele celosezónních vstupenek, ale jak naznačují reakce na sítích, objevují se velké potíže. Fanoušci reptají, podle všeho před středečním zápasem s Plzní zavalili klub stížnostmi a reklamacemi. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík na sítích oznámil, že bylo vyčleněno deset zaměstnanců na to, aby na připomínky reagovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský a předseda představenstva klubu z Edenu Jaroslav Tvrdík na archivním snímku.

Článek

„Prosíme o trpělivost, budeme se snažit na každou odpovědět. Hledáme nejspravedlivější řešeni ze špatných," uvedl Tvrdík s výhledem na zbytek ligy.

Oč jde? Slavia připravila návod na internetových stránkách pro držitele celoročních vstupenek, které byly svým majitelům v minulých týdnech k ničemu. Pro mnohé se nic nezmění ani teď, když už je povolen vstup alespoň nějakých diváků do hledišť.

A hned se naskytla šance navštívit trhák s Plzní. Jenže slávistických permanentkářů je zhruba 12 000, míst jen 4000. Vybírá se na základě toho, kolik domácích utkání v rozehraném ročníku navštívili, což lze podle elektronických záznamů dohledat. Ale právě kolem toho je zjevně nejvíce dohadů.

„Vyčlenili jsme deset zaměstnanců klubu na to, aby odpověděli na reklamace spojené s docházkou," napsal Tvrdík na síti.

Prodává se po etapách. Nejdříve těm, kteří navštívili všechny dosavadní domácí zápasy (11), případně 10 zápasů a jeden řádně odhlásili, nebo 9 zápasů a 2 řádně odhlásili, nebo 8 zápasů a 3 řádně odhlásili.

Ve druhé etapě mohou vstupenky získat permanentkáři, kteří navštívili 10 domácích zápasů (a na jednom tedy nebyli a neodhlásili jej) a tak dále.

Jistotu podle slávistických propočtů mají mít permanentkáři, kteří byli alespoň na 10 zápasech (případně na 9 a 2 zbývající řádně odhlásili. I kdyby totiž všichni fanoušci spadající do první a druhé etapy vstupenku na Plzeň chtěli, do povolené kapacity stadionu se vejdou.

Tvrdík má plán, že by se mělo ve zbytku ligy dostat i na další. „Stále platí, že chceme, aby každý držitel permanentky šel alespoň jednou," napsal.

Ligový trhák Slavia - Plzeň se hraje v Sinobo Stadium ve středu 24. června od 20:00. Červenobílí hrají doma ještě s Jabloncem a se Spartou.

Fanoušci Slavie, kteří se nedostanou do hlediště, mohou počítat s možností promítání před Edenem.

Omezený návrat diváků do hledišť přináší klubům problémy. Sparta řešila záležitost s překupníky vstupenek.

Reklama

Související témata: