Hlavní obsah

Zlín - Teplice 1:1Zlín přišel minutu před koncem o první výhru po půlroce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Čelůstka 1 : 0
89. Mareš 1 : 1

ZLÍN

Fotbalisté Zlína remizovali v utkání 22. ligového kola s Teplicemi 1:1. Poslední tým tabulky přišel o výhru až minutu před koncem po hlavičce teplického Mareše. Do té doby vedl podobným gólem, který vstřelil těsně před přestávkou Čelůstka. Domácí tak neudělali žádný velký krok k záchraně.

Článek

Zlínští před zápasem věděli, že další neúspěch by je osm kol před koncem přiblížil na samý okraj sestupové propasti. Ani pod tlakem ale kloudný fotbal hrát nezačali. Už po minutě hry zastavil jeden ze zlínských beků unikajícího Vondráška nerytířským kopem do horní části těla, po němž musel hostující mladík vystřídat.

Jakmile se hra opět rozběhla, předvedli domácí Vyskočil s Malcharkem téměř synchronní skluz zezadu. Tepličtí se nechali vyprovokovat a začali oplácet stejnou mincí, což poznamenalo kvalitu hry.

Dlouhých třicet minut trvalo, než někdo trefil branku. Čekání přerušil až Stožický, který se po rohu pěkně položil do odraženého míče, ale brankář Baránek si pro jeho střelu došel. Dopředu se snažili hrát především Tepličtí, jenže v zahuštěné obraně příliš místa k zakončení nenacházeli.

O to více překvapila náplň dvou minut nastavení. Vyskočil si došel před teplickou šestnáctku pro přímý kop. Ten sice hosté za cenu rohu ubránili, po následném Šmahajově centru ale zapomněli na nekrytého Čelůstku a ten zlbízka poslal míč hlavou k tyči.

Teplice inkasovaný gól zjevně rozhodil. Ještě dlouho po poločasovém hvizdu hosté vyčítali rozhodčímu nařízený přímý kop a zlobili se na něj i po přestávce. Až po hodině hry se začali dostávat do soustavnějšího tlaku. V 70. minutě posadil střídající Verbíř míč přímo na hlavu Kleina a následná hlavička pořádně protáhla Baránka. Na druhé straně zase probudil Grigara parádní volej Vyskočila. Zlín se však už omezoval jen na ojedinělé brejky, které ale zhatily nepřesnosti.

Závěrečný tlak hostí tak vyústil ve vyrovnání. U první vážné hrozby byl opět Verbíř. Běžel sám na Baránka, posunul si míč kolem něj a vzápětí upadl. Místo penalty se dočkal od rozhodčího jen žluté karty za filmování. Minutu před koncem však hosté přece jen zachránili bod. Po rohovém kopu se trefil Mareš a připravil Zlín o vítězství, na něž marně čeká přesně půl roku. Osm kol před koncem je stále poslední a na záchranu ztrácí sedm bodů.

FC Tescoma Zlín - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 45+2. Čelůstka - 89. Mareš. Rozhodčí: Kocourek - Gallo, Kovařík. ŽK: Vyskočil, Malcharek, Trubila, Baranek - Verbíř. Diváci: 2337.
Zlín: Baránek - Malcharek (90+1. Zbožínek), Kroča, Čelůstka, Trubila - Vyskočil (74. Musil), Rýdel, Dostálek, Šmahaj - Žůrek, Bača (69. Kroupa), Trenér: Minář.
Teplice: Grigar - Vidlička (58. Elsamni), Klein, Lukáš, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek, Stožický (67. Verbíř) - Vondrášek (7. Mareš), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: