Hlavní obsah

Jablonec - Budějovice 2:0Jablonec vyhrál na jaře už popáté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Pavlík 1 : 0
82. Černý 2 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce vyhráli pátý ze šesti jarních ligových zápasů a derou se do popředí tabulky. „Jsem velmi spokojený s tím, jak jsme utkání zvládli. Vždyť soupeř dokázal remizovat i na Spartě, v Ostravě a v Mladé Boleslavi a byl postrachem favoritů. Náš taktický plán vycházel z aktivní hry, která nám přinesla dva góly,“ těšil se z výsledku jablonecký trenér František Komňacký, jehož svěřenci připravili Jihočechům první jarní porážku.

Článek

Domácí byli od začátku snaživější. A brankář hostí P. Kučera měl hodně práce. V 8. min. musel  zasahovat před dobíhajícím Hlouškem a o chvíli později odvrátil nebezpečnou  hlavičku Š. Kučery nad břevno. Převahu Jablonce dokumentovala i série rohových kopů. A po jedné ze standardních situací padl i vedoucí gól. Míč po Hlouškově střele prošel až na tyč, od níž se odrazil k volnému Pavlíkovi, který neměl problém dopravit jej do sítě.

„Lehčí gól jsem snad ještě nedal. Bylo by trestuhodné, kdybych z poloviny malého vápna netrefil odkrytou branku,“ usmál se Petr Pavlík. Pak se do šance dostali i hosté. Po Sedláčkově pokusu to zkoušel i Stráský, jehož ránu domácí zblokovali.

Větší aktivita byla na jabloneckých kopačkách i zpočátku druhé půle. Na Hlouškův centr hlavou nedosáhl Hamouz, pár průniků do šestnáctky předvedl Lafata. Klapka hlavičkoval přímo do rukou P. Kučery. Hosté ale v 67. min. málem vyrovnali, když Benát trefil z dálky tyč. Jablonec však větší drama v závěru nepřipustil. Naopak vítězství ještě zpečetil druhým gólem. Po Michálkově střele se k míči dostal další střídající hráč P. Černý a vsítil svoji premiérovou ligovou branku.

„Jsem rád, že jsem se prosadil zrovna ve vítězném zápase. Michálek míč nezasáhl ideálně, od soupeřova obránce míč doputoval ke mně, a tak jsem ho napálil a prostřelil jsem gólmana. Na hrotu jsem měl doplňovat Davida Lafatu, což se mi snad povedlo,“ líčil Pavel Černý.

Budějovický trenér Pavel Tobiáš uznal, že vítězství domácích bylo zasloužené: „Soupeř nás předčil v produktivitě a v koncovce. Šance, které si vytvořil, také zúročil.“

FK Baumit Jablonec - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 27. Pavlík, 82. Černý. Rozhodčí: Drábek - Mencl, Lhoták. ŽK: Sedláček (ČB). Diváci: 3385.
Jablonec: Zich - Krejčí, Pavlík, Š. Kučera, Hamouz - Haurdič (81. Michálek), Valenta (71. Černý), Loučka, Hloušek - Klapka - Lafata. Trenér: Komňacký.
Č. Budějovice: P. Kučera - Nitrianský, Horejš, Žižka, Leština (81. Mezlík) - Benát, Riegel, Homoláč (75. Hudson), Šíma - Sedláček, Stráský (46. Svátek). Trenér: Tobiáš.

Reklama