Hlavní obsah

Závěr ligy je masakr! Sparta volí nejlepší lék

Praha

Nahuštěný program pekelného jara je pro každého velkou zkouškou. Letenští fotbalisté si proti únavě zvolili nejlepší lék. Sérii vítězství. Z posledních sedmi ligových kol získala Sparta kompletních jedenadvacet bodů, vyhrála i s pohárem už osm zápasů v řadě. „U nás je výhoda, že vyhráváme. Psychická regenerace je pro hráče strašně důležitá. Po zápase už jsem ale viděl, že toho mají hodně,“ líčí trenér Václav Kotal po úterní výhře 3:2 nad Baníkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Václav Kotal a David Moberg Karlsson během utkání s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Zápasy se na mužstva valí v nezadržitelném tempu. „Pro všechny je závěr sezony stejný. Před zápasem jsme se bavili s Václavem Kotalem. Říkal, že teď je to maskar. Sotva zhodnotíte jeden zápas, a už se hraje druhý," líčí Luboš Kozel, trenér Baníku.

Sparta na rozdíl od ostravského soka stále tančí na dvou svatbách. V lize drží třetí příčku a příští středu ji v Liberci čeká finále domácího poháru.

„Máte pouze regenerační tréninky. Nemůžete nic, nastudujeme si hru soupeře, ale máte jeden krátký trénink, kdy trochu projedete standardní situace. Jinak je všechno o nějakém aerobním tréninku a regeneraci," netají kouč Václav Kotal.

Výsledky přinesly sebevědomí

Vzestup formy je pro jeho tým nejlepší vzpruhou. S Baníkem brzy prohrával, podobně jako třeba v Karviné dokázal duel otočit.

„Vždycky jde o výsledky. Máme sebevědomí podpořené body a vyhranými zápasy. Pak věříte, že zápas zvládnete, i když se nevyvíjí podle vašich představ. Ale musíme pokračovat, osm zápasů pořád není šňůra, o které by se mělo nějak mluvit. Pokud série může pokračovat i do příští sezony, tak pojďme do toho," vyzývá kapitán Bořek Dočkal.

Ve třetím kole skupiny o titul však bude spanilá série v ohrožení. Sparta hraje v neděli v Plzni a musí dobře zvážit, kolik sil tam před středečním finále v Liberci bude potřebovat ušetřit.

V tabulce teď má náskok sedmi bodů na čtvrtý Jablonec, který však má dnešní derby se Slovanem k dobru.

„Uvidíme po středečních zápasech. Jsme si vědomí, že máme 56 bodů, ale nemůžeme nic podcenit. Čekáme na výsledky dalších utkání. Podle nich bude vypadat příprava na utkání s Plzní a Libercem," naznačuje Kotal, že pokud pronásledovatelé ztratí body, Sparta v Plzni protočí sestavu.

Reklama