Hlavní obsah

Jarolím šok nechystá, leda že by „oživil“ Šmicra

Pavel DosadilSport.cz

Derby je derby, ale to pondělní bude přece jenom zvláštní. Fotbalisté Slavie mají před Spartou náskok 11 bodů, takže duelu nesmiřitelných rivalů chybí příchuť bezprostřední bitvy o titul. Trenér červenobílých Karel Jarolím a jeho tým však mají přece jen o motivaci navíc. Bude to první derby v novém Edenu, kde si Slavia v této ligové sezóně drží stoprocentní bodový zisk.

Článek

Slavia má luxusní náskok 11 bodů. V posledních zápasech jste ale moc nezářili.

Je to tak, na moravské misi v Olomouci a v poháru ve Zlíně jsme neskórovali. Máme tedy co napravovat. Doufám, že jsme si nějaké góly schovali právě na derby.

Pokud vyhrajete, budete před Spartou dokonce o 14 bodů. To už by bylo o titulu definitivně rozhodnuto.

Ve hře jsou ještě i další soupeři, ne jenom Sparta. Ale byl by to samozřejmě další velký a důležitý krok k titulu.

Váš letenský protějšek Jozef Chovanec prohlásil, že by po derby nerad chodil kanály. Jaké je vaše motto před nejprestižnějším zápasem?

Žádné nemám, myslím, že není důvod chodit kanály. Derby je samozřejmě specifické, stát se může cokoliv. Pro mě je podstatné, abychom si po zápase řekli, že pro vítězství jsme udělali maximum.

Souhlasíte, že vzhledem k situaci v tabulce bude pod větším tlakem Sparta?

V derby je tlak na Slavii i na Spartu, ale já si žádný připouštět nechci. Je to jiné, než hrát třeba se Zlínem, při vší úctě k němu. Doma chceme vyhrát a počítám, že také Sparta by měla hrát na vítězství. Pokud nás chce ještě potrápit, tak jí nic jiného nezbývá. Věřím, že z toho vzejde ofenzivní fotbal.

Derby v minulosti zpestřil nejeden překvapivý tah trenérů. Dočkáme se ho i tentokrát?

Ze strany Sparty žádný nepředpokládám. Pokud jde o nás, tak snad jedině že bychom oživili Vláďu Šmicra, jako se nám to povedlo na podzim, a on by pak rovnou z derby odjel na operaci do Bruselu. To pak jo...(smích)

Nebude to na dlouho vaše poslední derby? Patříte k velkým favoritům na uvolněné místo kouče reprezentace...

Není co řešit, všechno jsou jen spekulace. Naši přípravu na derby v žádném případě neovlivní. Rozhodně si nepřipouštím, že bych Slavii vedl proti Spartě naposledy. Doufám, že derby zápasů zažiju ještě dost a dost.

Jste proto tak ostražitý, že už před rokem jste se kvůli nároďáku sešel s jeho tehdejším manažerem Košťálem a pak toho litoval?

No právě. Byla to moje chyba, že ke schůzce vůbec došlo. To se teď nestane, je to pro mě poučení.

Ovšem zatímco klub byl loni zásadně proti, tentokrát generální ředitel Petr Doležel uvedl, že pokud se nenajde jiné vhodné řešení, je Slavia připravena národnímu týmu pomoci. Je to pro vás zásadní prohlášení?

Ne, ne, položte mi tuto otázku až po sezóně.

Reklama

Související témata: