Hlavní obsah

VIDEO: Možná právě bod proti Mladé Boleslavi nám zajistí titul, říká Vaniak

Mágovi v brance Slavie Martinu Vaniakovi jakoby v utkání 25. kola fotbalové ligy proti Mladé Boleslavi docházela kouzla. Jak jinak si vysvětlit žákovské zaváhání při první brance, kdy mu míč po zemi proklouzl doslova mezi prsty. V dramatickém závěru domácí získali alespoň bod za remízu 3:3. „Důležité v tomto utkání bylo, že jsme hráli dál a výsledek zlomili,“ řekl v reakci na otázku Sport.cz Vaniak.

Článek

Jak vám bylo poté, co jste již v páté minutě inkasoval tak laciný gól, kdy vám míč doslova proklouzl po zemi mezi prsty?

Bylo opravdu nepříjemné inkasovat takovou branku, jakou jsem dostal. Když už se to mělo stát, bylo dobře, že tomu tak bylo už v páté minutě. Ještě se s tím dalo něco dělat.

Nakonec se zrodil výsledek 3:3, s tím jste před utkání asi nepočítal, že?

Tento zápas byl pro nás opravdu divoký. Nejenže jsme nedali penaltu. Dostali jsme hloupý gól, podle mého názoru jsme navíc dali branku, která nebyla uznána. Divákům se zápas musel líbit. Byl dramatický až do konce. Obě mužstva chtěla vyhrát.

Takže se jednalo doslova o svátek fotbalu?

Přesně tak. I když pro gólmany to nebylo tak příjemné po inkasování třech branek.

Co pro vás získaný bod po takovém průběhu znamená?

Kdo viděl toto utkání, tak si musí přiznat, že by si na nás v šedesáté minutě nikdo nevsadil. Navíc, když jsme potom nedali penaltu. Pro nás je i ten vydolovaný bod úspěchem.

Zápas Slavia - Mladá Boleslav na Sport.cz:
ON-LINESlavia Ml. Boleslav 3:3
REFERÁTEden znovu nepadl
OHLASYZápas byl oslavou fotbalu
VANIAKMožná nám bod pomůže k titulu

To znamená, že by vám do posledních kol měl tento zápas i psychicky pomoct?

Zvedlo se opravdu nejen celé mužstvo, ale i jednotlivci. Vůle všech našich hráčů vedla k tomu, že jsme nakonec vyrovnali. Věřím, že nám toto utkání pomůže, abychom v příštích zápasech hráli lepší fotbal.

Po neproměněné penaltě jako byste začali hrát paradoxně mnohem aktivněji, jak si to vysvětlujete?

Je pravda, že jsem si tohoto jevu všimnul. Soupeře jsme potom doslova přikovali k jejich šestnáctce a oni se zmohli už jen na pár brejků. Zaměřili se na obranu a z toho sevření se nemohli dostat.

Měl jste obavy o neporazitelnost v Edenu? Mladá Boleslav měla opravdu blízko k tomu, aby jako první český tým slavila na vašem stadiónu výhru.

S tím se upřímně nedá nic dělat. Jestli to tak má dopadnout, že nedáte penaltu a máte prohrát, tak prohrajete. Důležité v tomto utkání bylo, že jsme hráli dál, výsledek zlomili a alespoň vyrovnali na 3:3.

Čím to je, že se vám v poslední době nedaří soupeře válcovat tak jako na podzim?

Je fakt, že se nám pořádné výkony nedaří už delší dobu. Je to výsledkem i toho, že nedáváme branky. Teď jsme sice dali tři, ale zase jsme tři inkasovali.

Spartě jste mohli odskočit na deset bodů, nemrzí vás tyto ztracené dva?

Nejde o to, jestli mě to mrzí nebo ne. Na to se mě zeptejte až po třicátém kole. Možná právě tento bod nám zajistí titul.

Reklama

Související témata: