Hlavní obsah

Báječné Limberského dny. Nejprve narození dcerky Lilien, hned poté prodloužení smlouvy v Plzni o další rok

zp, rjmSport.cz
Aktualizováno

Prožil si dva báječné dny. V úterý se mu narodila dcerka Lilien - mimochodem už třetí potomek, kterého obránce plzeňské Viktorie má, ve středu prodloužil David Limberský s klubem smlouvu o další rok. „Jsem rád, že se to povedlo. Chuť a vůle byla z obou stran, takže budu v Plzni pokračovat," kvitovala plzeňská legenda, že se s vedením Viktorie dohodla. „Upřímně - nedovedl jsem si představit, že bych měl nyní končit. Mám pořád spoustu elánu a sil.“

Foto: Sport.cz

Novorozená Lilien Limberská, třetí potomek plzeňského fotbalisty.

Článek

Přitom když zimě přebíral Viktorii Plzeň ambiciózní slovenský kouč Adrián Guľa, zdálo se, že dny populárního „Limby" budou pomalu sečteny. Předpokládalo se, že náročný styl preferovaný Guľou nebude zkušenému obránci tolik vonět a v kádru Západočechů pro šestatřicetiletého hráče nebude místo.

„Právě naopak. Trenér přinesl do týmu různé nové prvky. Jeho příprava se vymyká z různých stereotypů a mě strašně baví poznávat nové věci. Závěr kariéry si chci užít a věřím, že jsem ještě neřekl poslední slovo," přiznával Limberský, jenž na ligové scéně odehrál už 383 zápasů, že dostal novou chuť do fotbalu.

Na jeho výkonech a hře to bylo ostatně na jaře patrné.

Foto: FC Viktoria Plzeň

To už je minulost. Opory Viktorie Plzeň - Roman Hubník (vlevo) a David Limberský  - vedle sebe. Zatímco Limberský prodloužil v Plzni smlouvu, Hubník odchází do Olomouce.

„Zimní příprava byla strašně náročná, a i po vynucené pauze jsme dost trénovali. Cítil jsem se skutečně plný sil," vykládal levý obránce Viktorie, kterému měla na konci této sezony vypršet v Plzni smlouva. Její prolongování se odkládalo, nakonec k němu došlo. O další sezonu, během níž bude Limberský dál oblékat dres Viktorie.

„S Davidem jsme měli dohodu, že si ke konci sezony sedneme k jednomu stolu společně s trenérem i sportovním ředitelem a pobavíme se o budoucnosti. Svými výkony na hřišti jednoznačně ukázal, že je pro tým přínosem. Zájem na pokračování byl z obou stran, proto jsme se poměrně rychle domluvili," potvrdil generální manažer klubu Adolf Šádek, že i Plzeň měla o další Limberského služby zájem.

„V úterý mi narodila dcera, den na to jsem se dohodl s klubem mého srdce na další smlouvě, užívám si každý den a mám pořád spoustu sil i elánu. Budu makat a věřím, že nás čeká skvělá sezona," pochvaloval si báječné dny „Limba", teď už vlastně trojnásobný otec.

Foto: Vlastimil Vacek

Nový kouč fotbalové Plzně Adrián Guľa během úvodního tréninku zimní přípravy vtipkuje s Davidem Limberským.

„Už jsem vypadl z tempa, protože dětem je dvanáct a devět. Bylo to skoro jako znovu, ale všechno je v pohodě, malá je zdravá. Mamka byla statečná a patří jí velký dík. Teď už se dceři samozřejmě budeme věnovat naplno a těším se, až si je přivezu domů."

V končící sezoně se musí Limberský a jeho Plzeň s ním smířit v lize s druhou příčkou, v nové sezóna ale chtějí shodně víc. Na evropské pohárové scéně, kde nejzkušenější hráč Viktorie absolvoval už 81 utkání, v nejvyšší domácí soutěži zrovna tak.

„Samozřejmě že cíle zůstávají stejné, jako v posledních deseti letech – ty nejvyšší. Uvidíme, jak to půjde, ale určitě bychom se rádi dostali do pohárů a hráli o titul," potvrzoval po podpisu smlouvy Limberský, že motivace a ambice mu ani v šestatřiceti letech nechybí.

Reklama

Související témata: