Hlavní obsah

Další ztráta pro Dynamo. Veterán končí kariéru, v klubu ale zůstane

Kádr fotbalistů Českých Budějovic zchudl pro příští sezonu o další jméno. Po ikoně Tomáši Sivokovi končí kariéru i ostřílený útočník Ivo Táborský. Jihočeský klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Českobudějovický útočník Ivo Táborský ukončil hráčskou kariéru.

Článek

Pětatřicetiletý ofenzivní univerzál, jenž v lize odehrál 223 zápasů a vstřelil 29 gólů, se v Dynamu přesouvá na pozici manažera A-týmu a vedoucího mužstva.

„Ivo věděl, že se jeho kariéra fotbalisty blíží ke konci a na práci v klubu se v posledních měsících intenzivně připravoval. Dlouhodobě potvrzuje, že má zájem o to, aby našemu klubu pomáhal i po skončení kariéry a věřím, že bude velmi prospěšný," uvedl pro klubový web generální manažer Matin Vozábal.

„V minulosti jsme manažera A-týmu jako samostatnou funkci neměli a především v poslední sezoně jsme viděli, že v organizační struktuře našeho klubu chybí," přitakává.

Táborský odehrál svůj poslední ligový duel v sobotu, když naskočil do druhé půle odvetného semifinále skupiny o Evropu proti Mladé Boleslavi. V derniéře se málem dočkal i branky, ve velké šanci ale hlavou minul. Na jaře vyběhl na trávník jen do čtyř utkání, celkově skóroval v této ligové sezoně dvakrát.

Dres Českých Budějovic oblékal poslední čtyři roky. V nejvyšší soutěži hájil v minulosti také barvy Slavie, Příbrami, Mladé Boleslavi a Teplic.

Reklama

Související témata: