Hlavní obsah

Rozhodnou detaily, tuší před finále střelec Boleslavi. Láká ho i koruna

Mladá Boleslav

Jedenáct zásahů a navrch pět asistencí. Tak zní aktuální vizitka Lukáše Budínského, který se stará o produktivitu fotbalistů Mladé Boleslavi i v jarní části ligy. Bilance v letošní sezoně ho hřeje, byť 28letého záložníka o lichotivější čísla připravily dvě neproměněné penalty. „Měl jsem ještě nějaký šance, ale asi je to tak, jak má být,“ přikyvuje.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva budějovický Tomáš Sivok, rozhodčí Karel Hrubeš, Jakub Fulnek, Lukáš Budínský a Jiří Klíma z Boleslavi.

Článek

Ani v závěru ročníku neztrácí střelecký apetit, na nejlepšího šutéra tohoto ročníku Petara Musu přitom ztrácí jen dva góly. „Láká mě ho předstihnout, ale zase to nějak nehoním," tvrdí Budínský, jediný z pětice nejproduktivnějších boleslavských hráčů podzimu, s nímž trenér Weber může počítat. Kanonýr Komličenko, další snajpr Mešanovič a šikovný záložník Bucha odešli, po zranění achilovky se zotavuje bývalý reprezentační špílmachr Matějovský.

„Máru nahradit dost dobře nejde, navíc jsme každej trochu jinej a máme na hřišti odlišné úkoly," připomíná muž, který v červnových zápasech šéfoval mužstvu s kapitánskou páskou. Zodpovědnost vnímá, hlas ale o přestávkách příliš nezvyšuje. „Nejsem takový, že bych na někoho řval. Snažím se na hřišti na kluky mluvit a bavit se o různých věcech," říká.

Ve finále skupiny o Evropu ho čeká dvojzápas s pikantním nádechem. Budínský patří k odchovancům Bohemians, jejichž dres oblékal v lize tři roky. Před sedmi lety pomohl zelenobílým k návratu mezi elitu. „Je to rodinný klub s fantastickými fanoušky," připomíná borec.

Za Klokany naposledy nastoupil na jaře 2014, už tehdy se potkal v kabině s Jindřiškem, Bartekem, Krchem, Šmídem i Brabcem, jenž v současnosti zastává roli asistenta trenéra. „Mám tam kamarády, někdy jsem i do Ďolíčku zašel na fotbal. Občas si napíšeme s Barťasem (Bartek), zůstal tam taky masér, i s ním se pobavím. Ale že bychom se často potkávali, to ne," utrousil. Před sílou soupeře však varuje.

„Mají spoustu rychlých kluků, někdy hrají i v rozestavení 3-5-2, což se někdy komplikovaně brání. Myslím, že to bude vyrovnaný a rozhodnou detaily," míní Budínský, který věří, že jeho tým naváže na semifinálové výkony proti Českým Budějovicím. „Odvetu jsme zvládli týmově, určitě nám pomohl i první gól. Do finále proti Bohemce půjdeme se vztyčenou hlavou a popereme se o postup," burcuje.

Jak dopadne úvodní finále skupiny o Evropu mezi Mladou Boleslaví a Bohemians?
Vyhraje Mladá Boleslav
24,5 %
Utkání skončí remízou
12 %
Zvítězí Bohemians
63,5 %
Celkem hlasovalo 961 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články