Hlavní obsah

SESTAVA LIGY: Stanciu králem sezony, nechybí rekordman či zázračné dítě

Praha

Sezona ještě není kvůli odložení dvou závěrečných kol skupiny o záchranu kompletní. V souvislosti s dokončením skupiny o titul a také vyhlášením oficiálních anket soutěže jsme se rozhodli uzavřít také redakční hodnocení sestav kola. Mistrovská Slavia má hned pět hráčů v ideální sestavě sezony 2019/2020 fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce v jedenáctce má Plzeň, dva Sparta a jednoho Jablonec. Nejčastěji, devětkrát, se v sestavách kola objevil záložník Stanciu ze Slavie.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava sezony fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Podzim neměl nijak výrazný. Na jaře však zazářil naplno a s devíti nominacemi se slávista Stanciu stál králem sezony. Jen o jednu méně zaznamenal plzeňský Kalvach, který je rovnoměrně rozložil na čtyři podzimní i jarní. Sedmkrát se v ideální sestavě objevil další slávista Ševčík, autor titulového gólu proti Viktorii.

Sešívaní mají v sestavě sezony ještě další tři borce. Gólman Kolář jasně vládl brankářům a jeho rekordních 23 čistých kont bude těžko k překonání. V obraně Slavie úřaduje nezdolný bojovník Coufal. Důležitým žolíkem při obhajobě titulu se pak stal útočník Musa, který podzim strávil na hostování v Liberci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie Praha během utkání ve skupině o titul proti Plzni.

Slavii navíc patří také čiperný Sýkora, který hostuje v Jablonci.

Kalvacha doplňují další dva zástupci Plzně, šéf obrany Brabec a záložník Čermák, jenž zazářil hlavně na jaře pod koučem Guľou.

Spartě se podařilo zachránit sezonu, v sestavě sezony ji zastupují produktivní Kanga a zázračné letenské dítě Hložek.

Sestava sezony fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (6, Slavia) - Coufal (6, Slavia), Brabec (6, Plzeň), Sýkora (5, Jablonec) - Ševčík (7, Slavia), Stanciu (9, Slavia), Čermák (6, Plzeň), Kalvach (8, Plzeň) - Kanga (6, Sparta), Musa (5, Liberec/Slavia), Hložek (5, Sparta).

Reklama