Hlavní obsah

Sparta loví české reprezentanty! Kanga si přijel na Letnou pro ceny

Praha

Během pondělí představila nový klubový autobus, v úterý raději zrušila plánovaný zápas s Vltavínem. Na zásadní zprávy však fanoušci fotbalové Sparty dál čekají. Zajímá je, zda budou na Letné pokračovat Dávid Hancko a Guélor Kanga, jaké posily ještě v létě přijdou. O osudu dvou jmenovaných se ještě nerozhodlo, o nových tvářích se jedná. Podle zákulisních zpráv jde o dva české reprezentanty. Nejen již dříve zmiňovaného odchovance Ladislava Krejčího z Boloni, ale také o obránce Ondřeje Čelůstku z Antalyasporu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Čelůstka jásá poté, co dal gól Kosovu, za ním Zdeněk Ondrášek.

Článek

Svérázný Afričan přiletěl do Prahy, na jeho situaci se však nic nezměnilo. Guélor Kanga má na stole od letenského klubu finální nabídku k prodloužení smlouvy, kterou už Sparta nehodlá zvyšovat.

Gabonský záložník o ní má ovšem jiné představy a stále zkouší, zda klub nepovolí. Zvažoval i odchod do Turecka, tato možnost mu však nejspíš padla. Na Letné si vyzvedl dvě klubové ceny od fanoušků, pro nejlepšího hráče a nejhezčí gól sezony. Ve streamu na instagramu pak mluvil o loučení se Spartou, zmiňoval i ukončení kariéry.

Oficiální nicméně ještě jeho odchod není, byť k němu nejspíš vše směřuje. Na instagramu se objevila v úterý večer fotografie Kangy v dresu CZ Bělehrad s odkazem, že se hráč vrátil domů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Kanga returned home🔴⚪🇷🇸🏡 @guelor1990 Dobrodošao nazad kralju👑 #welcomebackguelor ❤

Příspěvek sdílený Kanga Kaku Guelor #9 (@guelor.gabon),Čec 28, 2020 v 12:30 PDT

Dávid Hancko se dál připravuje se Spartou, kde mu v pátek končí hostování z Fiorentiny. Pražané s italským klubem dál jednají, aby klíčového stopera udrželi i pro další sezonu. Naděje v případě slovenského reprezentanta stále je, byť jeho případný přestup komplikuje vysoké odstupné.

Čelůstka by byl slibnou variantou

Pražané měli oslovit také dalšího stopera, českého reprezentanta Ondřeje Čelůstku. Bývalý hráč Slavie, Trabzonsporu, Sunderlandu či Norimberku je na odchodu z Antalyasporu. V Turecku mu končí smlouva, takže by mohl přijít jako volný hráč.

Čelůstka patřil k oporám národního týmu kouče Šilhavého v kvalifikaci EURO 2020 a výrazně se přičinil o postup, nejen gólem Kosovu, kterým ho pojistil. Jedenatřicetiletý stoper však údajně čeká i na případné nabídky ze zahraničí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí oslavují vedoucí gól na hřišti Lazia Řím. Sejdou se znovu na Letné?

Byl by slibnou variantou pro případ, že by Hancko přece jen odešel. Sparta nedávno oslovila také Martin Škrtela, bývalý obránce Liverpoolu však její nabídku odmítl.

Sportovní ředitel Tomáš Rosický však hledá také hráče na kraj hřiště. Vrátit by se mohl letenský odchovanec Ladislav Krejčí z Boloni. V jeho případě je však třeba vyčkat na dokončení italské ligy, která má na programu ještě dvě závěrečná kola.

Pokud se jeho návrat uskuteční, sešli by se v týmu dva hráči stejného jména. Před rokem přišel z Brna člen reprezentační jednadvacítky a v první sezoně odvedl Spartě dobré služby.

Reklama