Hlavní obsah

Brno má Hlavicu a Koudelku, zkouší Ukrajince. Útočníka Růska chce Baník

Brno

Přípravu na novou sezonu zahájili s dvěma avizovanými posilami z druhé ligy, další hráč přišel na zkoušku. Kádr brněnského nováčka doplnili tři týdny před startem nejvyšší fotbalové soutěže stoper Jan Hlavica z Líšně a útočník Jan Koudelka z Prostějova. Se Zbrojovkou trénuje také ukrajinský křídelník Jevhen Pidlepenec, který naposledy působil ve španělské La Coruni, kde však na jaře odehrál pouze dva zápasy za rezervu. „Dostali jsme na něj doporučení, tak se podíváme, co v něm je,“ poznamenal sportovní ředitel brněnského klubu Tomáš Požár.

Foto: fczbrno.cz

Brněnského útočníka Antonína Růska (vlevo) láká ostravský Baník.

Článek

Hlavica a Koudelka byli podle trenéra Zbrojovky Miloslava Machálka ve svých dosavadních mužstvech rozdílovými hráči. „Věřím, že i v první lize budou hodně platní a výrazně nám pomohou," očekává kouč.

Brňané se poohlížejí ještě i po dalších fotbalistech. „Tým se bude určitě dál vyvíjet, přestupové okno je dlouhé. Rádi bychom přivedli ještě hráče na kraj zálohy a obranné formace. Naopak nikoho nehledáme do branky a do ofenzívy. Tyto posty máme vyřešené," tvrdí Požár.

Připustil ovšem, že na talentovaného útočníka Růska, který už nahlédl do reprezentační jednadvacítky, přišla nabídka z ostravského Baníku. „Je konkrétní, tak se jí budeme zabývat. Moc si ale nechci připustit, že by měl Tonda odejít," má jasno.

Dres Zbrojovky už nebude po postupu mezi elitu oblékat bek Eismann, který ukončil aktivní činnost. Z hostování v Líšni se vrátili obránce Černín a útočník Zikl. Do druholigového celku z brněnského předměstí naopak míří středopolař Krška.

Kompletní přípravu absolvují brněnští fotbalisté v domácích podmínkách. „Zvažovali jsme nějaké krátké soustředění, ale nakonec jsme ho zavrhli, protože v areálu královopolského stadionu máme všechno, co potřebujeme," sdělil Machálek.

Úvodní přípravný duel sehraje jeho tým v pátek od 17 h v Blansku, příští týden ve středu změří Brňané síly v Olomouci se Sigmou.

Reklama

Související témata: