Hlavní obsah

Velká naděje pro Spartu! Hancko bude hostovat další rok, hlásí italský reportér

Praha
Aktualizováno

Poslední červencový den byl na Letné plný událostí. Nejprve se fotbalová Sparta definitivně rozloučila s produktivním záložníkem Guélorem Kangou. V podvečer pak představila jako novou posilu českého reprezentanta Ondřeje Čelůstku. A mezi těmito dvěma událostmi se v Itálii objevila zpráva, která bude znít sparťanským fanouškům jako rajská hudba. Klíčový stoper Dávid Hancko by si měl o další rok prodloužit hostování z Fiorentiny, jež mu právě o půlnoci skončilo!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Dávid Hancko, Matěj Hanousek, Michal Trávník a Ladislav Krejčí oslavují vítězství a zisk trofeje po finále MOL Cupu v Liberci.

Článek

Během podzimu se na Letné trápil. Na jaře se však stal miláčkem nejen tenistky Kristýny Plíškové, ale také sparťanských tribun. A především oporou, na níž nový trenér Václav Kotal postavil úspěšnou rekonstrukci děravé obrany.

Úkol zní jasně. Hancko musí zůstat! Zároveň je jasné, že astronomickou opci šest milionů eur (158 milionů korun) nemohla Sparta uplatnit.

Intenzivně se však pokouší Fiorentinu obměkčit, za jakých podmínek by mohl slovenský mladík na Letné pokračovat.

A podle italských zdrojů už k dohodě došlo!

„Dobrodružství Dávida Hancka bude v České republice pokračovat ještě další rok. Jeho hostování ve Spartě Praha bylo prodlouženo také pro další sezonu. Český klub zároveň získal opci, aby na jejím konci mohl Hancka definitivně koupit za 3 miliony eur a další bonusy ve prospěch Fiorentiny," napsal jako hotovou věc na svém webu Gianluca Di Marzio, reportér stanice Sky Sport.

Foto: Sport.cz

Dávid Hancko (vlevo) a Martin Graiciar v barvách Fiorentiny. Oba se sešli také na hostování ve Spartě, která se však snaží udržet jen slovenského stopera.

Kluby zatím dohodu nepotvrdily, zpráva je pro Pražany každopádně víc než nadějná. Hancko by zůstal další rok a jeho cena by klesla „jen" na přibližně 80 milionů korun.

V závěru sezony vytvořil spolehlivou dvojici s krajanem Lukášem Štetinou, teď se hlásí do hry Ondřej Čelůstka. Dalšími stopery na soupisce jsou David Lischka, Dominik Plechatý a Filip Panák.

Reklama

Související témata: