Hlavní obsah

Fotbalista Marek Jarolím podepsal v Jablonci tříletou smlouvu

Fotbalisty vedoucího celku prvoligové tabulky Baumitu Jablonec v pondělí posílil pětadvacetiletý záložník Marek Jarolím, který na sever Čech přestoupil z mistrovské Slavie Praha. V Jablonci podepsal smlouvu na tři roky a vybral si dres s číslem 22.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nová posila Jablonce Marek Jarolím

Článek

"Jsem rád, že jsme Marka, který si v minulých sezónách vydobyl respekt u soupeřů, dokázali získat. Jsem přesvědčen, že je to hráč, kterého mužstvo potřebuje. Slibujeme si od něj kreativitu, nápad, fotbalovou fantazii ve středu hřiště, pro kterou on předpoklady má," řekl na tiskové konferenci trenér František Komňacký.

Hráče takového stylu podle něj jablonecké mužstvo postrádalo. "Dostane u nás příležitost, aby fotbalové předpoklady mohl dál rozvinout, aby nikdo z nás nelitoval, že tento krok udělal," dodal Komňacký.

Jablonecký šéf Miroslav Pelta přiznal, že Jarolíma se do týmu podařilo přivést i díky tomu, že klub v létě získal značnou částku za přestup Adama Hlouška právě do Slavie. "Díky tomu jsme měli finanční možnost řešení," řekl Pelta.

Jarolím by měl nahradit marody Klapku a Loučku

Jarolím přichází na místo, kde měl Jablonec značné rezervy. Filip Klapka, který na postu tvořivého středního záložníka hrál na jaře, je po operaci a zranil se i Luboš Loučka.

Také sám hráč je rád, že jednání Slavie s Jabloncem dopadla kladně. "Jsme rád, že se přestup mohl uskutečnit. Po rozhovorech s trenérem to pro mě bude velká výzva. Na fotbal v Jablonci se těším, je zde nastartovaná dobrá sezóna a budu chtít týmu pomoci, aby v tom pokračoval," řekl Jarolím.

Nový dres pravděpodobně poprvé oblékne již v sobotu, kdy Jablonec hraje v Praze na Letné se Spartou. "Do soboty bude pět či šest tréninků. To je dost času na to, aby se poznal se spoluhráči, ale také na to, abychom si vysvětlili, co od něj budeme chtít. Marek je hotový hráč, kterého nemusíme nic učit," zdůraznil Komňacký.

Jarolím dosud odehrál v lize 108 zápasů, v nichž dal 15 gólů. Před Slavií hrál také v Mladé Boleslavi a v Plzni.

Reklama

Související témata: