Hlavní obsah

Sparta potvrdila zásadní zprávu. Hancko zůstává i na další sezonu!

Praha
Aktualizováno

Respektovaný italský reportér Gianluca Di Marzio ze stanice Sky Sports měl dobré informace. Již v pátek oznámil, že Dávid Hancko si prodlouží hostování z Fiorentiny ve fotbalové Spartě o další rok. Dohoda je opravdu uzavřena, letenský klub ji před chvílí potvrdil. Klíčový stoper bude v Kotalově týmu pokračovat a Sparta dosáhla snížení opce za jeho přestup na 3 miliony eur (přibližně 80 milionů korun) a další bonusy ve prospěch Fiorentiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Dávid Hancko se raduje z gólu proti Liberci.

Článek

S páteční půlnocí mu skončilo hostování, ani ne po dvou dnech se zase vrací. Do sobotního přípravného duelu s Táborskem nezasáhl.

Sledoval ho jen v tréninkovém dresu a od klubového fotografa si pro zpestření půjčil objektiv a zkusil pořídit pár snímků.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Výborná momentka z dílny @spartaforever_cz 🟦🟨🟥

Příspěvek sdílený SpartanskeNoviny (@spartanskenoviny),Srp 1, 2020 v 7:28 PDT

Od neděle už je zase sparťanem se vším všudy. Dávid Hancko odjede v úterý s mužstvem na soustředění do Rakouska.

„V době koronavirové pauzy probíhala jednání s trenérem Kotalem, na kterých jsme se bavili o skladbě mužstva pro další sezonu. Shodli jsme se, že setrvání Dávida Hancka je naší jasnou prioritou. Máme za sebou složitá vyjednávání, pracovali jsme na tom opravdu dlouhou dobu. Proto jsme rádi, že jsme s Fiorentinou nakonec dospěli k dohodě," neskrývá na klubovém webu spokojenost sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Po léta bolavý post tak má Sparta vyřešený. V pátek angažovala českého reprezentanta Ondřeje Čelůstku, dalšími stopery na soupisce jsou Lukáš Štetina, David Lischka, Dominik Plechatý a Filip Panák.

Hráčem sezony podle kabiny

Během jara se přítel tenistky Kristýny Plíškové stal klíčovým hráčem mužstva. Kabina si ho pak dokonce zvolila jako nejlepšího hráče sezony.

Sparta měla na Hancka původně astronomickou opci šest milionů eur (158 milionů korun) a bylo jasné, že ji nemůže uplatnit.

Nejspíš jí však v tomto případě pomohla koronavirová krize a složité poměry v evropském fotbale, kdy všechny kluby musí šetřit. Italové přistoupili na nabízené podmínky a Rosický si připsal zásadní krok směrem k nové sezoně.

„Chci všem poděkovat, hlavně fanouškům, protože jejich podpora a touha, abych zůstal, byla obrovská. Musím přiznat, že to je částečně důvod, proč cítím, že Sparta je pro mě i pro další sezonu to nejlepší. Jsem rád, že už před soustředěním je jasno a můžu se teď spolu s týmem chystat na novou sezonu," líčí Hancko.

„Samotný Hanci sehrál velkou roli, že bude minimálně další rok oblékat náš dres. Dal jasně najevo, že chce bezpodmínečně zůstat. Dávid udělal pod trenérem Kotalem velký pokrok a prokázal potenciál a kvalitu, kvůli kterým jsme ho před rokem přiváděli. Věříme, že u nás i nadále bude růst. Navíc, v týmu si získal velký respekt a stává se z něho lídr. Jeho přístup je příkladný, i proto je moc dobře, že s námi pokračuje," libuje si Rosický.

Hanckovo setrvání dá částečně zapomenout i na odchod záložníka Guélora Kangy, s nímž se Letenští nedohodli na prodloužení smlouvy.

Posilování navíc ještě neskončilo. Na řadě jsou dva odchovanci, Ladislav Krejčí z italské Boloni a David Pavelka z turecké Kasimpasy.

Reklama

Související témata: