Hlavní obsah

Sparta zná soupeře. Vyrazí do Rakouska i s další posilou?

Praha

Fotbalisté Sparty nakonec na soustředění v Rakousku odehrají jen tři přípravné zápasy místo původně plánovaných čtyř. Pražané se postupně utkají s Olimpijí Lublaň, Ferencvárosem Budapešť a Wolfsbergerem. Otázkou je, kolik letních posil bude mít trenér Václav Kotal k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí během tréninku fotbalové reprezentace. Vyrazí už do Rakouska se Spartou...?

Článek

Vedení Sparty zažívá rušné dny. Během víkendu oznámilo prodloužení hostování stopera Dávida Hancka z Fiorentiny, což byl stěžejní bod sestavování kádru pro novou sezonu.

V nejbližších hodinách by mělo dojít k velkému návratu. Po čtyřech letech má rudý dres znovu obléknout reprezentant Ladislav Krejčí z Boloni. Italská liga skončila až o víkendu, Pražané nicméně věří, že Krejčí na soustředění vyrazí. Původem záložník by měl zaujmout místo na levém kraji obrany.

Sportovní ředitel Tomáš Rosický si navíc vyhlédl dalšího odchovance z národního týmu. V případě záložníka Davida Pavelky však jednání podle zákulisních informací ještě nedospěla tak daleko jako u Krejčího. Otázkou je, jak se k nim postaví turecká Kasimpasa.

Z Turecka už každopádně přišel reprezentační stoper Ondřej Čelůstka, před ním Sparta získala brankáře Dominika Holce z Žiliny a ofenzivního hráče Martina Minčeva z bulharského Černo More Varna.

Letenští odcestují na herní kemp v úterý a vrátí se příští týden v pátek. Všechny tři zápasy se kvůli opatřením proti šíření nového typu koronaviru budou hrát za zavřenými dveřmi bez diváků, jak Letenští informovali na sociální síti.

Na úvod sparťané ve čtvrtek změří síly s Olimpijí Lublaň, která do posledního kola bojovala o slovinský titul, ale nakonec skončila až třetí. V neděli se Pražané utkají s maďarským šampionem Ferencvárosem a příští středu je čeká souboj s třetím celkem uplynulé sezony rakouské ligy Wolfsbergerem.

Reklama

Související témata: