Hlavní obsah

Velký návrat! Hovorka je po 284 dnech bez fotbalu zpátky mezi odcukrovanými slávisty

Laa an der Thaya

Moc soupeřů teď na výběr kvůli pandemii není. Sešívaným se každopádně hodilo, že herní soustředění v Rakousku začali duelem se St. Pölten, který se ve zdejší lize zachraňoval. Fotbalisté pražské Slavie ho porazili výrazně 5:0. „Takový soupeř se nám hodil. Nechtěli jsme hráče příliš trápit. Teď jsou odcukrovaní, mají obrovsky stažené svaly. Chtěli jsme soupeře, proti kterému budeme moct kontrolovat hru, a ne svádět běžecké souboje,“ uculuje se trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Hovorka se vrací na hřiště.

Článek

Ne, o výsledek zatím vůbec nešlo. K největší události z pohledu Pražanů tak nejspíš došlo až v 77. minutě. Mladého Hellebranda vystřídal David Hovorka. Jak klub na sociální síti vyčíslil, důrazný stoper se vrátil na hřiště po 284 dnech bez fotbalu. Naposledy si zahrál loni 27. října, když v Plzni utrpěl vážné zranění vazů v koleni.

Fanoušci sešívaných mohli na streamu sledovat také všechny čtyři letní posily z Liberce. Při premiérovém startu za úřadujícího mistra se gólově prosadili Tomáš Malinský s Ondřejem Karafiátem. Jan Kuchta si připsal asistenci, zahrál si také Michal Beran.

„Mně se obrovsky líbil Karafiát, ať už na stoperu, nebo na pozici šestky. Byl u gólu na 4:0, sám dal gól na 5:0. Nechci se moc bavit o individuálních výkonech, protože zápas byl spíše místo herního tréninku, ale hrál skvěle," hodnotí trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro klubový web.

Malínský měl podle kouče situaci trochu složitější, protože na kempu je hřiště trochu kratší a užší, než bývá normálně.

„Navíc jsme hráli do plné obrany. Dal ale také branku, připravil další dvě pěkné pozice. Kuchta ze začátku trošku spal, ale pak se na konci probral a měl bod. I Beran měl některé zajímavé momenty. Nechci ale první utkání příliš rozebírat. Jsme někde úplně jinde, než budeme v sezoně. Zápas byl atypický. Jsou to náznaky. Teď nás čekají těžší zkoušky," avizuje Trpišovský.

Příští duel na soustředění Pražané sehrají v sobotu proti maďarskému Fehérváru, poté se v Rakousku ještě utkají se Štýrským Hradcem (11. srpna) a Austrií Vídeň (14. srpna).

Reklama