Hlavní obsah

Zrušeno, nehraje se! Spartě odpadl duel s Maďary

Bad Kleinkirchheim
Aktualizováno

Nepříjemná komplikace, po níž musí přijít improvizace. Fotbalistům Sparty odpadlo druhé naplánované utkání v rámci rakouského soustředění. Jak letenský klub oznámil, nedělní zápas s maďarským Ferencvárosem byl zrušen z organizačních důvodů. Měl se hrát ve Slovinsku, které řadí Českou republiku kvůli koronavirové situaci k méně bezpečným zemím. Náhradní místo utkání pak bylo příliš daleko od hotelu, hráči by strávili celkem asi pět hodin v autobuse.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Štetina (vlevo) a Dávid Hancko spolu s dalšími spoluhráči z Letné během prvního tréninku sezony 2020/2021.

Článek

Fanoušci Sparty mohou být klidní, nákaza důvodem zrušení nedělního mače není.

Se situací kolem koronaviru ovšem souvisí. Organizace zápasů je složitá, v každé spolkové zemi platí jiná pravidla, je třeba uzavřít dohody s místními autoritami i policií.

První zápas s Goricou (3:1) sehrála Sparta kousek za hranicemi ve slovinském Bledu. Druhou cestu do Slovinska však s ohledem na situaci odmítla. Dostala ještě nabídku sehrát zápas asi dvě a půl hodiny jízdy od hotelu, mužstvo by však strávilo pět hodin cestováním.

Sparta na úvod přípravy zdolala Táborsko 5:0. Kvůli koronaviru se hrálo bez divákůVideo: Sport.cz

„V neděli tak bude náhradním programem herní trénink. Místo zrušeného utkání pak hledáme náhradní zápas," hlásí z místa soustředění ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Sparta má na středu naplánován duel s Wolfsbergerem a náhradní zápas chce sjednat na stejný den, aby trenér Kotal mohl mužstvo rozdělit a nabídnout všem hráčům stejné zatížení.

O víkendu za týmem dorazili tři mladíci z dorostu David Krajinský, Martin Vitík a Filip Šilhart.

Sparta již v Praze zrušila první naplánovaný zápas letní přípravy s Vltavínem.

Reklama

Související témata: