Hlavní obsah

Páník sní o horní polovině tabulky. Procházka s Dramém by nám měli pomoct, očekává zlínský kouč

S cílem vyhnout se bojům o záchranu vstoupí fotbalisté Zlína v sobotu domácím derby se Slováckem do nového ligového ročníku. „Mým snem je skončit v horní polovině tabulky. Bylo by to krásné. Do soutěže přibyly dobře ekonomicky zajištěné týmy Pardubic a Brna, takže sezona bude hodně náročná. Při třech sestupujících by bylo dost nebezpečné pohybovat se někde na chvostu," má jasno trenér ševců Bohumil Páník.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalového klubu FC Fastav Zlín Bohumil Páník.

Článek

Z mužstva, které v minulé sezoně bojovalo ve skupině o záchranu, která nakonec zůstala nedohraná, odešli Džafič (FK Tuzla), Bartošák (Karviná) Ikaunieks (Mladá Boleslav), Azackij (Ostrava) a Bačo (pravděpodobně Brno), s nimiž klub neprodloužil smlouvy. Z Baníku naopak přišel bývalý obránce Plzně Procházka a z druholigového Ústí nad Labem útočník Dramé.

„Věřím, že oba budou pro nás značným přínosem. Měli by nám na hřišti výrazně pomoct. Po úvodních dvou ligových duelech se Slováckem a v Mladé Boleslavi vyhodnotíme v reprezentační pauze situaci a případně se poohlédneme po posilách. Momentálně spíš čekám na to, až se nám uzdraví marodi Jawo s Fantišem," přemítá zkušený kouč.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zdeněk Grygera, sportovní manažer fotbalového klubu FC Fastav Zlín, na tiskové konferenci k zahájení prvoligové sezony.

Zlínský sportovní manažer Zdeněk Grygera připouští, že kádr mužstva ještě nemusí být definitivní. „Přestupové okno je otevřené až do 5. října. Momentálně máme k dispozici dvacet pět hráčů. Pokud by tudíž měl někdo ještě přijít, někteří fotbalisté ze současného týmu by naopak museli odejít na hostování," uvažuje.

Rozpočet moravského klubu je o několik milionů nižší než v minulém prvoligovém ročníku. „Je to logické. Problémy ohledně situace kolem nákazy koronavirem se na některých našich partnerech podepsaly a přestali nás podporovat. Se začátkem soutěže ale hráči začnou i tak brát sto procent platu, přestože musíme počítat i s náklady na častá testování. Doteď měli kluci mzdy o třicet procent snížené," prozradil ředitel zlínského klubu Leoš Gojš.

Podle stávajících předpisů budou Zlíňané moct vpustit při domácích utkáních do hlediště maximálně 1430 diváků. „Skoro tolik jsme prodali permanentek. Jejich držitelé budou mít pochopitelně přednost. Doufáme ale, že v dohledné době budeme moct obsadit na stadionu mnohem víc míst. Nejlépe všechna," uvítal by Gojš.

Reklama

Související témata: